Žuta boja i karo dezen – trendovi proljeća 2021. !


Žuta boja kao boja optimizma dobija primat ovog proljeća. Karirana košulja koja se nazire  još od kraja 2020. godine postaće must have, a ovaj dezen će doživjeti svoj procvat. Predimenzionirane džempere zamijeniće jednobojne košulje širih modela , kombinovane sa širokim pojasevima.

Modni minimalizam koji je obilježio prošlu godinu nastavlja se i u 2021.

Kriza zbog pandemije korona virusa odrazila se i na modu – što jednostavnije , to bolje.

Ulični stil ( “street style” ) vraća se na velika vrata zajedno sa stilom ’90ih godina. Ovaj trend započeo je 2020. godine i još uvijek je vrlo popularan među dizajnerima.

Žuta sa modnih revija Balmaina i Prade diktira trendove kod nas

Revije svjetski poznatih dizajnera krajem 2020.godine najavile su trendove koje ćemo nositi ovog proljeća.

Kombinacija sive i žute boje proteže se kroz cijelu kolekciju .

Optimistična žuta boja vidljiva je na ženskim haljinama dok su muška siva odijela obogaćena žutim detaljima.

Poznajući dosadašnju praksu velikih modnih lanaca , vrlo brzo će korporacije Inditex i H&M  u svoje trgovine plasirati kolekciju koja prati vodeće svjetske brendove.

Novi modeli  Prade , Louis Vittona , Kenza i Balmaina mogu vam poslužiti kao inspiracija za vaš stajling ovog proljeća.

 

Karirano za sve prilike

Moć dobre kupovine je odabrati komad koji može da se kombinuje na više načina a da pri tom vaš outfit uvijek izgleda svježe i drugačije.

Ako se pribojavate kako najbolje kombinovati karo komad odjeće , preporuka je bazirati se na jednostavne crne ili bijele komade – sa njima nema greške.

Ukoliko ste svoj garderober prethodno obogatili debljom kariranom košuljom , sad možete da ju nosite kao jaknu.

Stajling dopunite dobrim džinsom i spremne ste za šetnju gradom !

Karirani materijali više nisu asocijacija na opušteni stil . Moda 21. vijeka dopušta vam da dužu kariranu košulju kombinovanu sa kožnim širokim remenom i cipelama odnesete na poslovni sastanak.

Ukoliko ste široke pojaseve prethodnih godina odvojile iz svog garderobera , vrijeme je da ih vratite jer su jedan od trendova ove godine.

foto : Zara collection

 

Što šire – to bolje !

Da je modno carstvo jedan začarani krug sa mnoštvom trendova koji se nakon određenog perioda ponovo aktuelizuju , pokazuje i najnoviji trend oversized komada odjeće.

Ako  se odlučite na kupovinu  prevelike košulje ili hlača koje još popularno nazivaju i boyfriend pants , nećete pogriješiti.

Hlače dubokog struka , širokih nogavica i sa prorezom na koljenima bile su hit ’90ih godina a danas ih ponovo nosimo u najrazličitijim kombinacijama.

Foto : Bershka collection

Ukoliko igrate na sigurno , jedan predimenzionirani komad biće sasvim dovoljan . U kombinaciji sa crnom kožnom jaknom i dobrim komadom nakita vaš proljetni outfit biće trendy i zanimljiv.

Želite li izaći iz vaše komfor zone , bijela oversized košulja i hlače iz ’90ih su pun pogodak!

Savjeti za dobar stil svaki dan 

Ako i dalje niste sigurne kako na pravi način kombinovati stare komade i nove trendove , tu je nekoliko savjeta za početnice u svijetu mode.

 

 

Izvor naslovne fotografije : Burberry

TikTok je novi internetski fenomen
Zašto je Banja Luka „Krajiška ljepotica“?

Your email address will not be published.