Završena akademija “Međunarodno pravo i međunarodni odnosi”


Akademija pod nazivom  „ Međunarodno pravo i međunardoni odnosi“ prethodna  dva dana okupila je diplomate i stručnjake sa ciljem da se studentima  približi međunarodno pravo i predoči važnost diplomatije.

Domaćini  akademije bili su Fakultet političkih nauka i Pravni fakultet, kako bi što veći broj studenata bio u prilici da prisustvuje predavanjima.

Spisak gostiju među kojima su ambasadori Italije i Švedske, Šef delegacije EU i Specijalni predstavnik EU u BiH,  Šef ureda Savjeta Evrope u BiH, Obudsman za ljudska prva BiH, Predstavnici OSCE-a, te počasni konzul Republike Kipar, jasno govori o tome da su studenti bili u prilici da iz prve ruke nauče mnogo o praktičnom radu u ovom sektoru.

Mirovna i sigurnosna politika, bilateralni odnosi i evropski put BiH  neke  su od naznačjanijih tema o kojima se razgovaralo.  Učesnici su takođe bili u  prilici razmatrati odnos demokratje i  ljudskih prava,  ali i stanje zaštite ljudskih prava u BiH.

Akademiju su organizovali Klub studenata Fakulteta političkih nauka i Studentski savez  Pravnog fakulteta u saradnji sa Studentskim parlementom Univerziteta u Banjoj Luci. Kako sami kažu, nastojali su da kvalitetnim predavčima privuku što veći broj studenata, te istuču pozitivna iskustava u saradnji sa ovogodišnjim predavačima.

“Oni su jako zanteresovani da to svoje znanje prenesu nama, ovo je pilot projekat, ali očekujemo da će u narednim godinama postati tradicija upravo zbog odziva i gostiju i  studenata” istakla je Ljiljana Obradović, predsjednica Studenstkog saveza Pravnog fakulteta.

Alademija je jedan u nizu događaja u okvoru manifestacije  “Dani studenata” koja traje od 15. do 26. aprila 2018. godine.

 

Izvor fotografija: unibl.org

Studentima srpskog jezika pravopis nije obavezan predmet
Potpisan ugovor o obnovi studentskih paviljona

 • great dumps
  2021-06-21 - 12:38

  580334 419772so significantly great details on here, : D. 767615

 • audit instagram account
  2021-07-26 - 11:21

  857163 909088I actually enjoy reading on this site, it holds fantastic articles . 869861

 • 1p lsd
  2021-10-16 - 02:40

  581919 831773Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I offer credit and sources back to your website? My blog is inside the exact exact same area of interest as yours and my visitors would truly benefit from some with the data you give here. Please let me know if this ok with you. Thanks! 115641

Your email address will not be published.