Završena akademija “Međunarodno pravo i međunarodni odnosi”


Akademija pod nazivom  „ Međunarodno pravo i međunardoni odnosi“ prethodna  dva dana okupila je diplomate i stručnjake sa ciljem da se studentima  približi međunarodno pravo i predoči važnost diplomatije.

Domaćini  akademije bili su Fakultet političkih nauka i Pravni fakultet, kako bi što veći broj studenata bio u prilici da prisustvuje predavanjima.

Spisak gostiju među kojima su ambasadori Italije i Švedske, Šef delegacije EU i Specijalni predstavnik EU u BiH,  Šef ureda Savjeta Evrope u BiH, Obudsman za ljudska prva BiH, Predstavnici OSCE-a, te počasni konzul Republike Kipar, jasno govori o tome da su studenti bili u prilici da iz prve ruke nauče mnogo o praktičnom radu u ovom sektoru.

Mirovna i sigurnosna politika, bilateralni odnosi i evropski put BiH  neke  su od naznačjanijih tema o kojima se razgovaralo.  Učesnici su takođe bili u  prilici razmatrati odnos demokratje i  ljudskih prava,  ali i stanje zaštite ljudskih prava u BiH.

Akademiju su organizovali Klub studenata Fakulteta političkih nauka i Studentski savez  Pravnog fakulteta u saradnji sa Studentskim parlementom Univerziteta u Banjoj Luci. Kako sami kažu, nastojali su da kvalitetnim predavčima privuku što veći broj studenata, te istuču pozitivna iskustava u saradnji sa ovogodišnjim predavačima.

“Oni su jako zanteresovani da to svoje znanje prenesu nama, ovo je pilot projekat, ali očekujemo da će u narednim godinama postati tradicija upravo zbog odziva i gostiju i  studenata” istakla je Ljiljana Obradović, predsjednica Studenstkog saveza Pravnog fakulteta.

Alademija je jedan u nizu događaja u okvoru manifestacije  “Dani studenata” koja traje od 15. do 26. aprila 2018. godine.

 

Izvor fotografija: unibl.org

Studentima srpskog jezika pravopis nije obavezan predmet
Potpisan ugovor o obnovi studentskih paviljona

  • great dumps
    2021-06-21 - 12:38

    580334 419772so significantly great details on here, : D. 767615

  • audit instagram account
    2021-07-26 - 11:21

    857163 909088I actually enjoy reading on this site, it holds fantastic articles . 869861

Your email address will not be published. Required fields are marked *