devojka u autmobilu

Zašto bi trebalo o vožnji i automobilima da razmišljate već dok studirate


Već godinama razmišljate o vožnji automobila? To vam, na neki način, predstavlja još jedan ispit zrelosti koji jedva čekate da položite kako biste dostigli određenu samostalnost u svakodnevnom životu?  

Kako bi ispunili svoj san, većina studenata još u tinejdžerskom periodu kreće sa časovima vožnje u autoškoli. S druge strane, postoje i oni koji tek kada dođu na fakultet shvataju koliko je osposobljavanje za vožnju bitna stvar. 

Bez obzira da li ste brucoš, ili već uveliko studirate, vožnja automobila je nešto što bi svakako bilo poželjno da naučite iz više razloga. Pripremili smo vam najbitnije razloge zbog kojih bi trebalo da razmotrite vožnju automobila dok još studirate. 

momak vozi automobil

#1 Imate više vremena i energije za časove i polaganje  

Polaganje vozačkog ispita tokom studiranja je odlična stvar, prije svega, zbog viška vremena i energije koju imate. Dok ste još mladi i naviknuti na učenje i ispite, vozački ispit će vam biti još samo jedan u nizu da savladate i položite. 

Zahvaljujući pauzama između ispitnih rokova, fleksibilnog rasporeda predavanja, i mladalačkog enzuzijazma i energije, uvijek možete da se organizujete i da date svoj maksimum kako biste položili vožnju. 

Jednom kada krenete da radite osam sati dnevno, pet dana u nedelji, biće vam znatno teže da pronađete vremena i snage za dodatne aktivnosti, pogotovo kada je riječ o pripremanju Prve pomoći, testova i samog vozačkog ispita. 

Informišite se o bitnim stvarima nakon položenog vozačkog ispita

Kada položite vozački ispit, jako je važno da se inforimišete o svim mogućim stvarima u saobraćaju. Ukoliko dođe do nepredviđenih situacija, važno je da znate da postoje vrhunski profesionalci koji će biti od velike pomoći. 

Odlična agencija otkupiće slupano vozilo u najkraćem mogućem roku i pružiće vam svu neophodnu pomoć prilikom njegove popravke. Ovo je od ključne važnosti da znate jer će vam svakako značiti na duže staze. 

#2 Što duže vozite to ste sigurniji i vještiji u saobraćaju

Kažu da se redovnom i posvećenom vježbom postiže “savršenstvo”. Svaki put kada uđete u auto, stičete određene vještine i sigurnost koja vam je i te kako neophodna u saobraćaju. Dugogodišnji vozači su, najviše zbog redovne prakse u vožnji, stekli ogromno iskustvo koje im je tokom svakodnevne vožnje zlata vrijedno. 

Svaki put kada uđete u auto, vi zapravo vježbate vaše vještine i stičete samopouzdanje za volanom. Zato je od ključne važnosti da sa učenjem vožnje krenete što prije, dok ste student, kako biste imali vremena da postanete vrhunski vozač. 

#3 Auto će vam biti potreban u mnogim situacijama 

Kao student, pored odlaska na fakultet, često odlazite i na razne izlete, letovanje, zimovanje, noćne izlaske, kod kuće u svoje rodno mjesto, ako niste iz grada gde studirate, itd. U većini situacija, vožnja automobila bi vam bila korisna kako biste bili nezavisni i kako ne biste stalno morali da zavisite od nekog drugog. 

Bilo da već posjedujete neki automobil, ili ne, sa vozačkom dozvolom ćete u svakom trenutku biti sposobni da sebe i druge prevezete od tačke A do tačke B. To će vam sigurno biti od velike pomoći jednog dana, naročito na putovanjima, kako bi mogli da se smjenjujete za vožnju. 

#4 Mnogi poslodavci očekuju da imate vozačku dozvolu

Nakon diplomiranja, mnogi studenti jedva čekaju da apliciraju na sve željene pozicije u raznim firmama. Jedan od najčešćih uslova koji većina poslodavaca očekuje od kandidata jeste da ima položen vozački ispit. 

Vozačka dozvola je nešto što će vam biti neophodno prilikom apliciranja na mnoge pozicije i što će mnoge kompanije zahtijevati od vas da posjedujete. Kako bi sebi obezbijedili više šansi i mogućnosti za potencijalni posao, idealno bi bilo da sa vožnjom završite već tokom studiranja. 

Svaki sertifikat i dozvola su vam veliki plus u životu

Pored fakultetske i master diplome, svaki vid neformalnog obrazovanja, kao što su dodatni sertifikati i dozvole su takođe jedan veliki plus u životu. Oni će vam mnogo značiti prilikom zapošljavanja, napredovanja na poslu, sticanja nekih novih znanja i vještina koje će vas osposobiti i za dodatnu zaradu i lični razvoj.

Putovanje i znanje su jedine stvari za koje platite, a koje vas čine bogatijom osobom. Radite na sebi kako bi bili efikasni i uspješni i ne odlažite bitne stvari za kasnije. 

Savjeti za mlade roditelje - kako se pripremiti za prvo dijete ako ste mlađi od 23
Kako se hraniti zdravo i u vreme ispitnih rokova