YouTube će možda obrisati vaš kanal ako ne zarađuje dovoljno novca


Naslov ove vijesti možda navodi na pogrešan zaključak, ali upravo tako izgledaju novi uslovi korišćenja YouTube-a. Nakon najnovijeg ažuriranja uslova, svi kreatori sadržaja zbunjeni su određenom stavkom.

Logo youtube
Izvor: Nezavisne

U odjeljku “Obustava i ukidanje naloga” dodata je kontroverzna stavka: “YouTube može da vam ukine pristup usluzi ili pristup sa vašeg Google naloga, djelimično ili u cjelini ukoliko YouTube vjeruje da, prema vlastitom nahođenju, pružanje usluge vama više nije komercijalno održivo”. Prema ovoj izjavi čini se da bi YouTube mogao samo da izbriše vaš YouTube nalog/kanal ako niste komercijalno isplativi za njihovu platformu.

Ne možemo biti previše sigurni šta to znači, ali ključna riječ “komercijalno” ne ukazuje nužno na ograničenja za ljude koji promovišu govor mržnje ili nasilni sadržaj. Takođe, teško je pretpostaviti faktore koje će ova društeva mreža da uzme u obzir pri procjenjivanju da li je kanal (ili Google nalog uopšte) “komercijalno održiv”.

Kao odgovor na izvještaje 9to5Google-a na istu priču, PR je spomenuo da je sve upravo onako kako je i bilo, a ažuriranje uslova usluge osigurava da ih je lakše razumjeti nego ikad prije. Iako je zvaničan odgovor možda obećavajući, sigurno je diskutabilna stavka koja je uznemirila sve kreatore sadržaja. http://studentbl.com/najavljena-cetvrta-konverzija-u-pretprodaji-prodano-100-ulaznica/

Izvor: Nezavisne, Ubergizmo

Koncert u Banskom dvoru - Vlatko Stefanovski Trio
Uvedene obavezne lekcije o klimatskim promjenama

Your email address will not be published.