Uvedene obavezne lekcije o klimatskim promjenama


Italija će sljedeće godine postati prvom zemljom u svijetu koja će u obaveznu školsku nastavu uvesti učenje o klimatskim promjenama i održivom razvoju, rekao je ministar obrazovanja Lorenzo Fioramonti.

Fioramonti, član protuestablišmentskog Pokreta 5 zvijezda, najglasnije u Vladi podržava zelene politike, a opozicija ga je kritikovala u septembru jer je podsticao učenike da umjesto na nastavu odu na proteste protiv klimatskih promjena.

 

Foto: Will Oliver

Svi su me ismijavali i postupali sa mnom kao sa seoskim idiotom, a sada, nekoliko mjeseci kasnije, Vlada koristi dva od tih prijedloga i čini mi se da je sve više i više ljudi uvjereno da je to put kojim treba ići, rekao je Fioramonti.

U intervjuu u njegovu rimskom uredu u ponedjeljak Fioramonti je rekao da će od početka sljedeće akademske godine u septembru sve državne škole posvetiti 33 sata godišnje, gotovo sat nastave sedmično, problemima klimatskih promjena.

Uprkos kritikama, vladin proračun za 2020. godinu, predstavljen parlamentu ove sedmice, uključuje i porez na plastiku i novi porez na zašećerena pića.

Izvor: AljazeeraBalkans

Foto: AljazeeraBalkans/Will Oliver

Otkrivena jedna od najvećih tajni nove sezone "Senki nad Balkanom"
Pismo saopštenja na neobjektivnost BHRT-a

Your email address will not be published.