Upoznajte Srbiju – spoj tradicije i modernog


Među 12 destinacija nominovanih od strane raznih turističkih agencija koje bi u 2019. mogle biti najzanimljivija za putovanja, Srbija je izabrana kao jedno od najboljih turističkih odredišta u cijeloj Evropi, objavio je sajt Travel Lemming koji se bavi malo poznatim i istraženim destinacijama u svijetu.

Pored predivnih prirodnih ljepota razlog zašto se Srbija našla na listi top destinacija, jeste to što predstavlja savršen spoj urbanog – gradova koji obiluju klubovima i dešavanjima sa jedne strane, kao i tradicije i istorije očuvanih unutar zidina glavnog grada.

“Izvan glavnog grada naći ćete mirne rijeke koje vijugaju kroz bujne zelene doline, šarmantne gradove i sela puna istorije na svakom koraku. Najbolje od svega, položaj Srbije na jugu znači da se može posjetiti u bilo koje doba godine”, piše na sajtu.

Pored Srbije na listi su se našle Farska ostrva, Slovenija u cjelini, Dolina Soče u Sloveniji, švedska Laponija, Kosta Brava u Španiji, Hvar u Hrvatskoj, Kijev, Brno u Češkoj, Lihtenštajn, Danska i Kent u Engleskoj.

Foto: Beograd Travel

Kojo i Biković u novom filmu Borisa Malagurskog
Nemate plan za Novu godinu? Ovo je TOP 5 evropskih destinacija

Your email address will not be published.