U Trebinju počeo Deveti filmski kampus


U Trebinju je večeras počeo 9. Filmski kampus na kome učestvuje dvadesetak studenata umjetničkih fakulteta i akademija iz RS, FBiH, Srbije i Crne Gore, kao i istaknuti filmski umjetnici i istoričari filma iz regiona.

U Trebinju počeo filmski kampus
foto: Nezavisne novine

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture RS Tanja Đaković istakla je značaj ovog filmskog kampusa i pohvalila organizatore.

Kada pogledate spisak predavača ovogodišnjeg filmskog kampusa, on dovoljno govori o ozbiljnosti organizatora. Studentima i filmskim stvaraocima iz regiona  ovo će omogućiti edukaciju od najbolji, istakla je Đakovićeva.

Ona je navela da će studenti narednih dana imati priliku da kroz kampus steknu nova znanja, ali i da sklope poznanstva sa ostvarenim filmskim stvaraocima. Ova filmska manifestacija će se na pozitivan način odraziti kako na učesnike, tako i na gledaoce.

Cilj Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u oblasti filma jeste da radimo na jačanju domaće produkcije i domaćeg kadra, ali i da stvorimo uslove da Republika Srpska postane mjesto susreta i razmjene kreativnih ideja , naglasila je Đakovićeva.

 “Svjesni smo činjenice da je kinematografija u Srpskoj u razvoju i da treba još mnogo da radimo i ulažemo”, rekla je Đakovićeva. Direktor Kinoteke RS, Snježan Lalović rekao je da ova manifestacija ima jasno zacrtane ciljeve.

Izvor: Nezavisne novine

Po čemu ćemo pamtiti proteklu godinu?
Muzej Salvadora Dalija na Floridi: Opustite se na unikatnoj klupi ekscentričnog umetnika

 • sell dumps with pin
  2021-06-05 - 12:09

  19598 677482If youre nonetheless on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Finest Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which 1 sounds far better to you, and which interface makes you smile far more. Then youll know which is right for you. 424205

 • Angelika Niles
  2021-07-12 - 14:22

  My brother suggested I might like this website. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 • gay men dating immature
  2021-07-28 - 13:08

  Great internet site! It looks really good! Sustain the excellent work! https://gaydatingzz.com/

 • WilliamNoinc
  2021-07-31 - 09:47

  dating sites for over 50
  trump dating site

Your email address will not be published. Required fields are marked *