U Trebinju počeo Deveti filmski kampus


U Trebinju je večeras počeo 9. Filmski kampus na kome učestvuje dvadesetak studenata umjetničkih fakulteta i akademija iz RS, FBiH, Srbije i Crne Gore, kao i istaknuti filmski umjetnici i istoričari filma iz regiona.

U Trebinju počeo filmski kampus
foto: Nezavisne novine

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture RS Tanja Đaković istakla je značaj ovog filmskog kampusa i pohvalila organizatore.

Kada pogledate spisak predavača ovogodišnjeg filmskog kampusa, on dovoljno govori o ozbiljnosti organizatora. Studentima i filmskim stvaraocima iz regiona  ovo će omogućiti edukaciju od najbolji, istakla je Đakovićeva.

Ona je navela da će studenti narednih dana imati priliku da kroz kampus steknu nova znanja, ali i da sklope poznanstva sa ostvarenim filmskim stvaraocima. Ova filmska manifestacija će se na pozitivan način odraziti kako na učesnike, tako i na gledaoce.

Cilj Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u oblasti filma jeste da radimo na jačanju domaće produkcije i domaćeg kadra, ali i da stvorimo uslove da Republika Srpska postane mjesto susreta i razmjene kreativnih ideja , naglasila je Đakovićeva.

 “Svjesni smo činjenice da je kinematografija u Srpskoj u razvoju i da treba još mnogo da radimo i ulažemo”, rekla je Đakovićeva. Direktor Kinoteke RS, Snježan Lalović rekao je da ova manifestacija ima jasno zacrtane ciljeve.

Izvor: Nezavisne novine

Po čemu ćemo pamtiti proteklu godinu?
Muzej Salvadora Dalija na Floridi: Opustite se na unikatnoj klupi ekscentričnog umetnika

Your email address will not be published.