Twitter uvodi embargo na političko oglašavanje


Društvena mreža ,,Twitter” planira da u narednom periodu uvede embargo na svaki vid političkog oglašavanja. Ovo je na svom Twitter nalogu potvrdio Džek Dorsi, jedan od direktora ove društvene mreže. 

FOTO: Amal KS/Hindustan Times/REX/Shutterstock

,,Odlučili smo da na globalnom nivou blokiramo bilo kakav vid političkog oglašavanja na Tviteru. Vjerujemo da se političke poruke moraju zaslužiti, a ne kupiti”, izjavio je on na svom Twitter profilu.

https://twitter.com/jack/status/1189634360472829952

Pored toga, naglasio je i to da je internetsko oglašavanje nevjerojatno moćno i veoma učinkovito za komercijalne oglašivače, ali da ta moć donosi značajne rizike za politiku. Takođe, najavljena promjena bi trebala da bude način da se smanji protok dezinformacija vezanih za izbore.

Svi detalji ove nove regulative će biti objavljeni 15. novembra, a odluka o zabrani političkog oglašavanja će stupiti na snagu 22. novembra.

IZVOR: Twitter/Jack Dorsey
FOTO: Amal KS/Hindustan Times/REX/Shutterstock

Christine Lagarde nova šefica Evropske centralne banke
Драшко Станивуковић припрема нове акције у насељу Петрићевац

  • dich vu seo
    2021-06-12 - 08:23

    701669 860710Wonderful beat ! I would like to apprentice whilst you amend your internet web site, how can i subscribe for a blog website? The account helped me a applicable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided shiny transparent thought. 680514

Your email address will not be published. Required fields are marked *