Tramp odbija da kazni Saudijsku Arabiju


Američki predsjednik je ponovo stavio do znanja da odbija da kazni Saudijsku Arabiju i izjavio je da će SAD ostati uz Saudijsku Arabiju uprkos tome što je “veoma moguće” da je princ Mohamed bin Salman znao za ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Bijela kuća je objavila njegovu izjavu o Saudijskoj Arabiji, u kojoj je on objasnio da neće da kazni tu državu, jer bi to ugrozilo Ameriku.

Saoptštenje počinje vrlo dramatično: “Amerika na prvom mjestu! Svijet je veoma opasno mjesto!” i nastavlja se, vjerovali ili ne, optuživanjem Irana da je kriv za rat u Jemenu gdje Saudijska Arabija predvodi koaliciju u ratu protiv Huta, pobunjenika koje podržava Iran. Zatim Tramp nastavlja sa optužbama protiv Irana da pomaže teroriste i da ta država otvoreno govori da želi “Smrt Americi” i “Smrt Izraelu” i da je ona “najveći svjetski sponzor terorizma”.
Dalje je on naveo da je, nakon njegovog puta u Rijad, Saudijska Arabija odlučila da uloži 450 milijardi dolara u SAD, što je “rekordna suma novca”, koja će stvoriti stotine hiljada radnih mjesta, veliki ekonomski razvoj i dodatno bogaćenje SAD.

Izvor: blic.rs
Ustaški simboli na crnoj listi Austrije
Nemate plan za Novu godinu? Ovo je TOP 5 evropskih destinacija

  • Speed Paste
    2021-06-14 - 14:49

    274734 798935I gotta bookmark this internet site it seems very valuable . 901581

Your email address will not be published. Required fields are marked *