Tokom pandemije u BiH raste broj korisnika onlajn plaćanja


SARAJEVO – Dvogodišnje “Masterindeks” istraživanje pokazalo je da  je broj korisnika onlajn plaćanja u BiH povećan za 23 % u odnosu na period prije izbijanja pandemije.

Čak 69% ispitanika koristi onlajn plaćanje, od kojih je 11 % plaća onlajn makar jednom sedmično, dok 36 % koristi onlajn plaćanje  jednom mjesečno. “Masterindeks”, tradicionalno godišnje istraživanje finansijskih navika i potreba aktivnih korisnika kartica u BiH, pokazalo je i da su muškarci za nijansu aktivniji onlajn kupci od žena, 53 odsto naspram 47 odsto, dok su prema starosnoj strukturi najaktivniji onlajn kupci između 45 i 59 godina (30 odsto), a slijede kupci u dobi između 25 i 34 godine (23 odsto), te između 35 i 44 godine, njih 20 odsto.

Direktor za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u “Masterkardu” Jelena Ristić rekla je da je potencijal za ekonomski rast domaćeg onlajn tržišta ogroman i još nedovoljno iskorišten, imajući u vidu da 45 odsto ispitanika kupuje isključivo na veb stranicama domaćih trgovaca, a još 34 odsto njih kombinuje lokalnu i inostranu ponudu.

Izvor: Finolog

Izvor: Nezavisne novine 

Да ли ће Њемачка увести нове ванредне мјере?
Bacao stolove i stolice iz bašta lokala