Team Building destinacije – kreativne ideje za druženje s kolegama


Bilo da ste već deo uspešne kompanije, male firme ili pak studentske organizacije, team building je nezaobilazna aktivnost za postizanje kvalitetnog radnog okruženja koje će doprinijeti odličnim rezultatima na poslu. Team building kada se prevede sa engleskog znači građenje tima, što ova aktivnost upravo i ima za cilj. 

Kombinacija edukacije i zabave donijeće nezaboravne uspomene, ali i bolje razumijevanje kolega na poslu, što će biti značajno za dalji rad. Zato je vrlo važno da team building bude adekvatno osmišljen i sadržajan, naročito ukoliko su dio tima i nove kolege ili studenti praktikanti. Putovanje ispunjava te uslove, a evo i gdje biste mogli da odete. 

Beograd – bogat sadržaj u srpskoj prijestonici

Ako želite urbanu sredinu, sa mnoštvom sadržaja, kako onih edukativnih, tako i onih zabavnih i opuštajućih, team building u Beogradu može da bude pravo rješenje. Beograd je grad sa dušom u kome se uvijek nešto dešava. Trudeći se da ide u korak se ostalim evropskim metropolama, Beograd organizuje različita dešavanja tokom čitave godine. 

Osim toga, sve je više lokacija u srpskoj prijestonici koje se izdvajaju svojim sadržajem i mogu biti sjajno mjesto za organizaciju team buildinga. Takva mjesta su i co-working kancelarije, koje nude prostor za rad ali i razonodu.

Riječ je o otovorenim kancelarijama, moderno opremljenim i dizajniranim tako da budu maštovite i interesantne  Uz prostor za održavanje radionica i seminara imate i onaj za razonodu i relaksaciju. Ovo je nova perspektiva iz koje možete da upoznate Srbiju i njenu prijestonicu, kao grad koji zaista ide u korak sa biznis trendovima.

Ako ipak ne želite da se vežete za bilo kakav radni prostor, u Beogradu ćete pronaći i druge sadržaje koji zahtijevaju malo aktivnosti, lokacija sjajna za to je Ada Ciganlija. Uvijek se možete opredijeliti za Kalemegdan, Košutnjak, a i Avala se nalazi nadomak grada pa ćete moći cijeli dan da provedete u prirodi a onda i veče da provedete uz tamburaše na Skadarliji. 

Jadransko primorje – oaza mira i kutak za napredak

Ako vam gradska buka i vreva ne izgledaju kao adekvatna lokacija za rad i građenje kvalitetnih odnosa među zaposlenima, možete se odlučiti i za jednu daleko mirniju i intimniju varijantu. U malim primorskim mjestima duž Jadrana, bilo u Hrvatskoj ili u Crnoj Gori, možete pronaći lijep smještaj ili iznajmiti kuću u kojoj ćete organizovati team building.

Ovo zavisi od vaših finansijskih mogućnosti ali i od broja zaposlenih koje imate u firmi. Ovakav tip team buildinga je odličan za start-upove i mlade firme. Možete organizovati niz aktivnosti koje zahtijevaju timski rad, uključujući igre i takmičenja, ali i sjajnu relaksaciju na plaži. Postoje smještaji prilagođeni za ovakve aktivnosti te se možete raspitati o njihovim lokacijama i cijenama.

Ovakav team building je najbolje organizovati tokom septembra. Ovaj mjesec je uvijek simbol novog početka – djeca kreću u školu, počinje nova radna sezona i dolazi do izmjena u firmi, ljudi dolaze rasterećeni sa ljetovanja. Zato je septembar odličan za uspostavljanje dobrih odnosa u timu i vraćanje u kolosijek uz zvuke mora.

Team building u okviru prirodnih ljepota naše zemlje

Kako biste organizovali kvalitetan team building ne morate nužno napuštati granice naše zemlje. Postoji mnogo predivnih lokacija na teritoriji Bosne i Hercegovine koje će vam ponuditi odlične uslove za veliki broj aktivnosti i uživanje u prirodnim ljepotama.

Lokacije u zemlji su odlične ako imate ogranično vrijeme za organizaciju team buildinga, i ako nemate dovoljno dana na raspolaganju za putovanje. Takođe, putovanje u zemlji je najfleksibilnije i sa finansijskog aspekta. 

Za svoj team building možete odabrati Trebinje. Ovom jedinstvenom gradu su nadomak i Herceg Novi i Dubrovnik, pa odatle možete organizovati izlet u neki od ovih mjesta. Takođe, iako grad ne izlazi na more, zbog lokacije na kojoj se nalazi u gradu je maltene mediteranska klima, i vrijeme je veoma prijatno od proljeća pa do pozne jeseni. 

Imajte u opticaju i jedinstvene priodne dragulje ove zemlje poput vodopada Kravice i Jajce ili posjetu Prokoškom jezeru. Takođe, možete organizovati team building i na planini. Za takvu vrstu putovanja Jahorina uvijek stoji na raspolaganju.

Prilikom organizacije team buildinga najvažnije je da postavite očekivanja i ciljeve. Na taj način ćete se postarati da zaposleni budu zadovoljni iskustvom, ali i da od ove vrste aktivnosti dobiju potrebna znanja i vještine za plodonosan timski rad.

Povoljne opcije za ljetovanje - ljetovanje sa studentskim budžetom
Barselona - ljepotica Španije

Your email address will not be published.