Sve veći broj turista u BiH


Turizam u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme čini važan dio u ekonomiji države. Takođe, Bosna i Hercegovina bila je u grupi država sa značajnim turističkim razvojem u nekoliko posljednjih godina.

BiH je u septembru posjetilo 156.396 turista, što je za 10,2 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, a manje za 15,8 odsto u odnosu na avgust ove godine. Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u septembru je ostvareno 312.665 noćenja, što je za 9,6 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine, a manje za 27,6 odsto u odnosu na avgust.

Uvođenje novih letova sa aerodroma u Banjaluci svakako će ubrzati razvoj turizma, kako u Republici Srpskoj, tako i u BiH.

Izvor: oslobodjenje.ba

Naime, BiH je 37. država u kojoj avio-kompanija “Ryanair” počinje sa pružanjem usluga. Ova kompanija ogranizovala je letove za Štokholm, Brisel i Memingen, dva puta sedmično.

Takođe, Turistička organizacija Republike Srpske u period od 05-07.11.2018. godine po treći put  predstavila je turističku ponudu i destinacije RS na jednom od najpoznatijih sajmova turizma u svijetu WTM-Londonu 2018, i time zasigurno doprinijela razvoju turizma ove zemlje.

Izvor: bokanews.me

Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Hrvatske – 7,4 odsto, a prate ih turisti iz Srbije sa sedam odsto, zatim slijede turisti iz Slovenije, Poljske, Turske, Njemačke, Italije i Kine.

Naslovna fotografija: poslovnisvijet.ba

Univerzitet u Banjoj Luci obilježio 43 godine rada
Univerzitetski klinički centar Republike Srpske ima samo jedan topli krevetić – Uz pomoć “Mrvica” uskoro dobija novi

Your email address will not be published.