Srpski film “Teret” najbolji na Zagreb film festivalu


Film srpskog reditelja Ognjena Glavonića, o vozaču kamiona, kojim tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. prevozi tajnoviti teret s Kosova u Beograd, dobio je nagradu “Zlatna kolica” za najbolji dugometražni film na upravo završenom Zagreb film festivalu (ZFF).

politikaplus.com

 

Kako prenosi zagrebački nedeljnik “Novosti”, u bioskopu “Europa” dodijeljene su nagrade najboljim filmovima 16. izdanja Zagreb film festivala. Odlukom žirija, koji su činili glumica Debora Kara Unger te režiseri Juho Kuosmanen i naša Maja Miloš, “Zlatna kolica” za najbolji dugometražni film i nagradu od 4.000 evra dobio je film “Teret” srpskog režisera Ognjena Glavonića, rađen u produkciji Srbije, Francuske, Hrvatske, Irana i Katara. U ime ekipe, prisutnima se obratio glavni glumac filma, Leon Lučev.

Nakon dodjele Lučev je rekao:

– Za mene znači potvrdu da smo na dobrom putu, da radimo dobar posao, a za Ognjena Glavonića da je napravio dobar film. Nadam se da će skora premijera u Srbiji proći lijepo, da će ljudi doći vidjeti takav film iz znatiželje, a ne iz predrasuda. Ono najgore što nam se može dogoditi u društvu u cjelini jeste da prestanemo razmišljati svojom glavom i tako postanemo veliko stado ovaca – poručio je Lučev za portal “Novosti”.

bljesak.info

Zagreb film festival zatvoren je u subotu uveče projekcijom špansko-britanskog filma “Sidro i nada”. Publici je film predstavila specijalna gošća festivala Džeraldina Čaplin koja u filmu glumi uz svoju ćerku Onu.

 

Izvor: portalnovosti.com

Izvor naslovne fotografije: croatiaweek.com ( photo: Demjan Rozman)

"Južni vetar" ruši rekorde gledanosti
"BlacKkKlansman" izabran za film godine

No comments yet! You be the first to comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *