Srpski film “Teret” najbolji na Zagreb film festivalu


Film srpskog reditelja Ognjena Glavonića, o vozaču kamiona, kojim tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. prevozi tajnoviti teret s Kosova u Beograd, dobio je nagradu “Zlatna kolica” za najbolji dugometražni film na upravo završenom Zagreb film festivalu (ZFF).

politikaplus.com

 

Kako prenosi zagrebački nedeljnik “Novosti”, u bioskopu “Europa” dodijeljene su nagrade najboljim filmovima 16. izdanja Zagreb film festivala. Odlukom žirija, koji su činili glumica Debora Kara Unger te režiseri Juho Kuosmanen i naša Maja Miloš, “Zlatna kolica” za najbolji dugometražni film i nagradu od 4.000 evra dobio je film “Teret” srpskog režisera Ognjena Glavonića, rađen u produkciji Srbije, Francuske, Hrvatske, Irana i Katara. U ime ekipe, prisutnima se obratio glavni glumac filma, Leon Lučev.

Nakon dodjele Lučev je rekao:

– Za mene znači potvrdu da smo na dobrom putu, da radimo dobar posao, a za Ognjena Glavonića da je napravio dobar film. Nadam se da će skora premijera u Srbiji proći lijepo, da će ljudi doći vidjeti takav film iz znatiželje, a ne iz predrasuda. Ono najgore što nam se može dogoditi u društvu u cjelini jeste da prestanemo razmišljati svojom glavom i tako postanemo veliko stado ovaca – poručio je Lučev za portal “Novosti”.

bljesak.info

Zagreb film festival zatvoren je u subotu uveče projekcijom špansko-britanskog filma “Sidro i nada”. Publici je film predstavila specijalna gošća festivala Džeraldina Čaplin koja u filmu glumi uz svoju ćerku Onu.

 

Izvor: portalnovosti.com

Izvor naslovne fotografije: croatiaweek.com ( photo: Demjan Rozman)

"Južni vetar" ruši rekorde gledanosti
"BlacKkKlansman" izabran za film godine

Your email address will not be published.