Sedmica umjetnosti u banjalučkoj Gimnaziji


Sedmica umjetnosti se već četvrtu godinu za redom održava u banjalučkoj Gimnaziji. Ove godine traje od 4. do 9. novembra i svako veče počinje od 19 časova u holu Gimnazije. Cijena ulaza je 1KM, osim za koncert za koji je ulaznica 3KM.

Ova manifestacija je počela kao način prikupljanja sredstava za učenike koji sebi nisu mogli priuštiti maturalnu ekskurziju, ali je vremenom postala prilika da mladi umjetnici pokažu svoje talente.

Sedmica umjetnosti je počela u znaku antike, te je hor predstavio moto ovogodišnje Sedmice umjetnosti: “Avangardom protiv kiča i šunda” uz simbolično i parodično izvođenje pjesme “Mišići”.

Prvo veče je izvedena predstava “Izvinite profesore” po motivima drame “Draga Jelena Sergejevna“ Ljudmile Razumovske. Predstavu su režirale učenice Tara Jovanić i Anđela Kunić, a svi glumci su takođe učenici.

Drugo veče je bilo u znaku poezije, te su učenici Miloš Grubešić i Igor Božanić uz gitaru predstavili svoje orginalne tekstove. Treće veče je veče filma i fotografije na kojem će pored izloženih slika i fotografija biti i nekoliko kratkih filmova.

Četvrto veče će biti u posvećeno pop kulturi. Posljednje veče je petak kada će hol Gimnazije posjetiti brejkdens i tehno muzika.

Na sljedećem linku možete pogledati kratku najavu Sedmice umjetnosti:

Sedmica italijanskog filma u kinima širom BiH
Prestižna nagrada za novinare CIN-a

 • Erik
  2021-07-12 - 10:10

  Right away I am ready to do my breakfast, once having my breakfast coming again to read
  additional news.

 • Meghan Isom
  2021-07-26 - 23:09

  Thanks , I’ve just been searching for info about this subject for ages and yours is the best I’ve came upon so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the supply?

 • misawa gay dating
  2021-08-02 - 16:47

  I appreciate looking through your website.
  Thanks! https://gaydatingzz.com/

Your email address will not be published. Required fields are marked *