Sedmica italijanskog filma u kinima širom BiH


Sedmica italijanskog filma u Bosni i Hercegovini održaće od 5. do 9. novembra 2019. godine u brojnim bosanskohercegovačkim gradovima u sklopu VII Sezone italijanske kulture u BiH.U sklopu Pete Sezone italijanske kulture u Bosni i Hercegovini, Ambasada Italije u Sarajevu je najavila već tradicionalnu Sedmicu italijanskog filma i jezika. Projekcije filmova će se odražati u Sarajevu, Ističnom Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli, Trebinju i Srebrenici.

U centru zbivanja će opet biti Sarajevo, gdje će se u kinu Meeting Point prikazati pet najnovijih italijanskih filmova, nagrađivanih na prestižnim italijanskim i međunarodnim festivalima.

Ovogodišnji kalendar predviđa filmove “Io sono Tempesta” (Ja sam oluja) u utorak, 5. novembra, “Un nemico che ti vuole bene” (Neprijatelj koji te voli) u srijedu, 6. novembra, “Il bene mio” (Moje dobro) u četvrtak, 7 novembra, “Bangla” (Bangla) u petak, 8. novembra i “In viaggio con Adele” (Na putu sa Adele) u subotu, 9. novembra.

Ostale projekcije će se održati u Cineplexxu u Banjaluci i u udruženju Srebrenica Wawe u Srebrenici, 6. novembra, u Omladinskom kulturnom centru “Abrašević” u Mostaru 7. novembra, u Narodnom pozorištu Tuzla 7. i u Dijalog centru u Tuzli 8. i 9. novembra.

Projekcije će biti i u Multiplexu Dolly Bell u Višegradu i u Centru za kulturu Istočno Novo Sarajevo u Lukavici 8. novembra i u Muzeju Hercegovine u Trebinju i u Centru za kulturu i obrazovanje Doboj 9. novembra.

Ulaz na sve projekcije je besplatan, saopšteno je iz Ambasade Italije u BiH.

Izvor: klix.ba/ nezavisne.com

Pola vijeka od zemljotresa u Banjaluci
Sedmica umjetnosti u banjalučkoj Gimnaziji

Your email address will not be published.