Rim je uvijek dobra ideja


U Rimu spomenicima i arheološkim nalazištima gotovo nema kraja. Ulaz u većinu zanimljivih mjesta se plaća, ali postoje i neka više nego zanimljiva koja će itekako zadovoljiti vašu znatiželju

Posjet Rimu je jedna od onih »stvari« koje treba obaviti barem jednom u životu. Rim je koncentrat ljepote i povijesti te zanimljivih četvrti koje vrijedi otkriti. Kažu da je smještaj u Rimu najjeftiniji u kolovozu, a tada su i najmanje gužve, stoga – ako vam treba ideja za godišnji odmor u zadnji tren – razmislite o posjetu Vječnom Gradu.

No, što se može vidjeti u Rimu besplatno? U Rimu spomenicima i arheološkim nalazištima gotovo nema kraja. Ulaz u većinu zanimljivih mjesta se plaća, ali postoje i neka više nego zanimljiva koja će itekako zadovoljiti vašu znatiželju.

Rim je ogroman muzej na otvorenom. Šetajući kroz povijesnu jezgru, moći ćete vidjeti važnu arhitekturu, kipove kao i ostatke tisućljetnog grada. Ako planirate putovanje u Rim a raspolažete s niskim budžetom, trebali biste znati da postoji mnogo stvari koje možete učiniti bez trošenja novčića.

Tu su trgovi, skulpture, ali i crkve, muzeji, spomenici i panoramske terase. Uz glavne rute nalaze se manje poznate atrakcije koje možete besplatno posjetiti. Donosimo vam popis najljepših mjesta koja treba posjetiti u Rimu, a to ćete učiniti bez da potrošite jedan euro. Otkrit ćemo vam i zašto ih vrijedi posjetiti.

La Casina delle Civette je nadrealni dvorac skriven u parku Villa Torlonia. Struktura ima groteskne i srednjovjekovne čari i ukrašena je desecima sova, otkude joj potječe i ime. Eksterijere možete posjetiti besplatno, a kako biste ušli u interijer u kojem se nalazi muzej morate ipak platiti ulaznicu.

ĐENOVA - Najljepša italijanska luka
Tasos – 10 razloga zbog kojih ćete posjetiti ovo ostrvo

Your email address will not be published.