Pronalazak Pikasove ukradene slike bila je samo neslana šala


Rumunska spisateljica Mira Fetiču, koja je mislila da je pronašla sliku Pabla Pikasa ukradenu 2012. godine iz muzeja u Holandiji, bila je, po svemu sudeći, žrtva šale.

Fetiču je rekla da je sliku za koju se vjerovalo da je “Arlekinova glava” Pabla Pikasa, pronašla ispod drveta u istočnoj Rumuniji, te je nakon toga sliku predala holandskoj ambasadi.

Izvor: writers unlimited

Zajedno sa Fetiču u Rumuniju je išao i holandski novinar Frank Vesterman, koji je na svom Fejsbuk profilu objavio kako su njih dvoje prevareni.

 Navodno izgubljenu sliku Pikasa, tamo su ostavila dvojica belgijskih pozorišnih producenata – poručio je Vesterman.

Izvor: writers unlimited

Kako saznajemo, Rumunski Direktorat za istraživanje organizovanog kriminala i terorizma u nedjelju je saopštio da istražuje okolnosti tog otkrića, te je danas odbio da bilo šta prokomentariše.

Rumunsko tužilaštvo juče je saopštilo da se u toj zemlji pojavila slika za koju se vjeruje da je jedna od ukradenih iz Kunsthal u Roterdamu 2012.

Rojters je prenio da se vjeruje da je pronađena slika “Arlekinova glava” Pabla Pikasa, koja je bila ukradena u pljački.

Podsjećamo da je u toj pljački, jednoj od najdramatičnijih u svijetu, ukradeno sedam slika među kojima su slike Pabla Pikasa, Kloda Monea, Anrija Matisa, a koje su zajedno vrijedne milione evra.

Iako su vođa kriminalnog prstena i njegovi saučesnici bili uhapšeni i osuđeni 2013. godine, ni jedno od umjetničkih djela nije bilo pronađeno, a stručnjaci su vjerovali da su počinioci, kako bi sakrili tragove, spalili najmanje tri djela.

Izvor: Blic 

Foto: bljesak.info

Neuništivi "Rolling Stones" najavljuje američku turneju, kreću u aprilu
Kojo i Biković u novom filmu Borisa Malagurskog

Your email address will not be published.