Prijave za stipendije u Banjaluci do 17. novembra


Stipendije
Foto: Gradska uprava | Prijave za stipendije u Banjaluci do 17. novembra

Do 17. novembra otvoren je konkurs za dodjelu gradskih stipendija studentima prvog ciklusa visokoškolskog obrazovanja, naveli su iz Gradske uprave.

 

Dodali su da studenti mogu da se prijave za jednu od tri vrste stipendija, i to prema socijalnom statusu, za uspjeh na studiju i za deficitarna zanimanja.

Najviši novčani iznos predviđen je za studente koji su izabrali neke od deficitarnih zvanja, i to mjesečno od 250 KM. Stipendije koje se dodjeljuju prema socijalnom statusu i uspjehu na studiju, mjesečno iznose 130 KM“, pojasnili su iz Gradske uprave.

Istakli su da određena deficitarna zanimanja za stipendiranje u akademskoj 2021/2022. godini su diplomirani inženjer elektrotehnike-elektronika i komunikacije, diplomirani profesor tehničkog obrazovanja i informatike, diplomirani profesor matematike i informatike.

Nedavno je okončan konkurs za učeničke stipendije, prema kojem će gradske stipendije u tekućoj školskoj godini primati 1.337 učenika srednjih škola. Sve gradske stipendije se isplaćuju u mjesečnim tranšama, i to deset mjeseci u godini”, zaključili su iz Gradske uprave.

Izvor:http://nezavisne.com,https://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/Prijave-za-stipendije-u-Banjaluci-do-17-novembra/690572

Трећи павиљон не испуњава услове за живот студената
У оквиру Дана Универзитета: У Бањалуци промовисана 42 доктора наука из различитих научних области