Pregled novih načelnika i gradonačelnika u Republici Srpskoj


BANJALUKA- Od 64 mjesta za načelnike i gradonačelnike u Republici Srpskoj, najviše mjesta su zauzeli muškarci, dok su žene zauzele tek pet odsto mjesta.

Najstariji izabranik ima 65 godina dok najmlađi tek 27.

Prosječna starost izabranih je 46 godina i velika većina je fakultetski obrazovana. Od samih zvanja i diploma, najviše prednjače diplomirani ekonomisti i diplomci Šumarskog fakulteta.

Tako su ekonomisti zauzeli najviše mjesta i postali novi lideri opština kao što su Kostajnica, Prijedor, Istočni Drvar, Prnjavor, Osmaci, Šamac, Ugljevik, Vukosavlje, Istočna Ilidža, Trebinje, Istočno Sarajevo i Donji Žabar.

Oni sa diplomom Šumarskog fakulteta su zauzeli drugu poziciju i uzeli mnogobrojne opštine u Republici Srpskoj.

Pored diplomaca ova dva fakulteta, tu su se našli još pravnici te oni sa diplomama Poljoprivrednog i Elektrotehničkog fakulteta.

U dva najveća grada Republike Srpske, Banja Luci i Bijeljini, pobjedu su odnijeli specijalista radiolog Ljubiša Petrović (Bijeljina) i Draško Stanivuković koji posjeduje diplomu srednje stručne spreme (Banja Luka).

 

Republika Srpska ima budućnost

Pored mladog Stanivukovića (27), za pravdanje krilatice „Republika Srpska ima budućnost“, su se pobrinili Milan Vukadinović rođen 1987. godine i Ognjen Milinković koji je isto godište. Vukadinović je diplomirani elektroinžinjer i novi načelnik Foče dok je Milinković specijalizant ortopedske hirurgije i traumatologije i on će u naredne četiri godine voditi opštinu Gacko.

Izvor: Glas Srpske

Puštanjem balona obilježen Međunarodni dan prijevremeno rođene djece
"Exit" festival napušta Srbiju?

Your email address will not be published.