Predstava sa Trifunovićem izbačena sa festivala


Mjesecima ranije najavljena predstava Utopljena duša, u kojoj jednu od glavnih uloga igra Sergej Trifunović, izbačena je sa repertoara dva dana pred Festival prvoizvedenih predstava u Aleksincu. Operativna direktorka Beogradskog dramskog pozorišta Bojana Karajović kaže da je od organizatora u posljednji čas stigao zahtjev da umjesto pomenute predstave, glumci ovog teatra odigraju neku drugu

Izvor: cdm.me

.

 

Predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije riječ o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo “eventualnog sukoba interesa”, jer je Trifunovićev otac umjetnički direktor festivala. Međutim, Toma Trifunović nije u žiriju festivala, pa tako ne bi mogao da utiče na odluku o pobjedniku festivala, odnosno ne bi bio u sukobu interesa.

Zbog ove odluke, pojedini gledaoci počeli su da vraćaju karte, prenosi portal “Južne vesti“.

“Vraćamo karte zbog zamene, nije to veliki broj, ali neki deo ljudi je kupio kartu verovatno zbog glumca, tako da ćemo da vratimo novac za tu pojedinačnu predstavu i u kompletu karata vratićemo srazmerno novac za tu predstavu ako ne žele da idu na ovu ‘zamensku'”, rekla je Maja Radoman.

Osim publike, reagovao je i Siniša Kovačević, koji je prije nekoliko godina dobio nagradu na aleksinačkom festivalu za doprinos srpskoj drami.

“Pre nekoliko godina dobio sam nagradu za životno delo od Aleksinackog pozorišnog festivala. Nije Sergej Trifunovic neki naročiti glumac. Ne treba im on, ne trebam onda ni ja. Dakle, ovim i poštanskim putem vraćam pomenutu nagradu. Veliki je to festival za tako malo životno delo – napisao je Kovačević na Tviteru.” , rekao je Kovačević.

U Aleksincu se sumnja da je pravi razlog zamjene predstava Trifunovićeva “nepodobnost” za aktuelnu političku garnituru zbog nedavnih kritika vlasti oko novca za liječenje djece u inostranstvu poslije čega su se Trifunović i Humanitarna fondacija “Podrži život” našli na udaru jednog dijela javonosti. Međutim, Veljković je ovo demantovao i ponovio da su u pitanju formalno-pravni razlozi.

Foto: Gloria

Izvor: Mondo

Franc Šubert, genije koji je priznat tek nakon smrti
Neuništivi "Rolling Stones" najavljuje američku turneju, kreću u aprilu

Your email address will not be published.