Poznate ličnosti koje i nakon smrti zarađuju velike pare


Američki magazin Forbs objavio je listu poznatih ličnosti koje su i nakon što su preminule nastavile da zarađuju silne milione, ukupno 628 miliona “zelenih novčanica”, a na prvom mjestu ubjedljivo je i dalje pjevač Majkl Džekson.
Džekson, koji je umro prije devet godina, i 2017. godine je bio na prvom mjestu, a samo ove godine njegova bruto zarada je čak 400 miliona dolara, najviše od prodaje prava.

Na drugom mjestu je nekrunisani kralj roka Elvis Prisli koji je u 2018. godini zaradio 40 miliona dolara.

Na trećem mjestu je legendarni igrač golfa, Arnold Palmer, koji je zaradio 35 miliona dolara.

Forbs navodi da su poznate ličnosti koje više nisu među živima ukupno zaradile 628 miliona dolara, što je skoro duplo više nego prošle godine kada su zaradili 312 miliona.

Na četvrtom mjestu po ostvarenim bruto prihodima je autor serijala o Snupiju i Čarli Braunu, Čarls Šulc, koji je zaradio 34 miliona.

Na petom mjestu je rege pevač Bob Marli sa 23 miliona dolara, a kako se navodi, zarada se odnosi na proizvode poput slušalica i pribora za pušenje.

Izvor: Reggaeville.com

Doktor Sus je na šestom mjestu sa 16 miliona dolara, dok je na sedmom tvorac Plejboja Hju Hefner sa zarađenih 15 miliona dolara.

Na osmom mjestu je glumica Merlin Monro sa zarađenih 14 miliona, dok je na devetom muzičar Prins sa 13 miliona dolara.

Na 10. mjestu je bivši član Bitlsa Džon Lenon koji je zaradio 12 miliona dolara i za koga se navodi da i 38 godina nakon smrti prodaje oko dva miliona albuma godišnje.

Izvor: Srpska Cafe

Među onima koji su se našli na listi su reper XXXTentacion, koji je sredinom ove godine ubijen na Floridi, bokser Muhamed Ali, kao i manekenka Beti Pejdž.

Kako je Forbs naveo, podaci se odnose na primanja od 1. oktobra 2017. do 1. oktobra 2018. godine, a prije nego što se odbiju naknade za agente, rukovodioce, advokate i izvršioce imovine.

Izvor: Alternativna TV

Foto: Dnevni avaz

Trijumf "Boemske rapsodije"
Kusturica snima film o Jasenovcu?

Your email address will not be published.