Povoljne opcije za ljetovanje – ljetovanje sa studentskim budžetom


Kada se završe svi ispitni rokovi, a vi položite sve planirane ispite, konačno dolazi vrijeme za zasluženi odmor! I sama pomisao na plažu, more i sunce natjeraće vas da se automatski preorijentišete na planiranje ljetovanja. Naravno, pitanje koje se prvo postavlja jeste gdje odputovati i lijepo se provesti sa malim studentskim džeparcem. 

Za studente odmor, nažalost vrlo često, predstavlja veliki luksuz, osim ako niste počeli da radite ili vam roditelji ne finansiraju odlazak na ljetovanje. Naravno, čak i da imate dovoljno novca, ne morate sav potrošiti na jedno putovanje. Postoje brojne opcije za fantastične, a istovremeno povoljne ljetnje odmore na obalama širom Evrope. 

Sa malo planiranja i truda oko potrage za najboljim aranžmanom, vrlo brzo ćete biti na putu ka nezaboravnoj morskoj destinaciji koja će savršeno odgovarati vašem ograničenom studentskom budžetu. Ovo su neke od njih.

#1 Kušadasi je jedno od omiljenih turskih ljetovališta

Sa prelijepim pejzažima, neverovatno bogatom istorijom i širokom ponudom aktivnosti u prirodi, Turska je novo hit mesto i bez svake dileme možemo reći da vrijedi svakog uloženog evra. Jedno od omiljenih ljetovališta turske obale jeste popularni Kušadasi. Ovaj grad krasi čak 7 plaža, ali i brojni restorani i barovi u kojima bez problema možete uživati i opustiti se. 

Sam centar grada je dinamičan, pun različitih mjesta za izlaske dok se van grada nalazi veliki broj hotela i plaža u nešto mirnijem okruženju. Na kojoj god plaži da se nađete možete uživati u kristalno čistoj vodi i sportovima na vodi. 

Najpopularnija plaža jeste Ladies beach, koja se nalazi u blizini centra, a riječ je o dugoj pješčanoj plaži na kojoj se nalaze brojni restorani, barovi i noćni klubovi, a posebno je upečatljivo posmatrati zalazak sunca na ovoj plaži. 

Downtown beach se nalazi u centru Kušadasija, a kada vam dosadi liješkarenje na pijesku ispod suncobrana ili aktivnosti u vodi, uvijek se možete skloniti sa plaže i uživati u šopingu. Tu je i Long beach, koja je od Kušadasija udaljena oko 6 km, a na njoj se nalazi popularni akva park.

#2 Sunčev Breg i ljetovanje u Bugarskoj na obali Crnog mora

Kada govorimo o jeftinim morskim destinacijama u Evropi, savršeno pogodnim za studentski džep, Bugarsku je teško premašiti. Obala Crnog mora, koja se još naziva i bugarskom rivijerom, zauzima prvo mjesto u okolnim ljetovalištima, kada je u pitanju odnos novca i kvaliteta. 

Privlačni Sunčev Breg je bugarsko najveće i slobodno možemo reći, najbolje ljetovalište, koje karakterišu zlatne pješčane plaže i odlične žurke koje se na istim priređuju. Savršeno za sve mlade koji žele da se opuste i dobro provedu. Međutim, ako vam se više sviđa nešto mirnije ljetovanje, možete se zaputiti do Ahtopola ili nudističke plaže Irakli.

#3 Crnogorsko primorje i Budva kao tradicionalno popularne destinacije

Osnovna prednost ljetovanja u Crnoj Gori, osim činjenice da je blizu i da nije skupo platiti kartu do tamo, jeste ta što se za kratko vrijeme može obići cijelo primorje i putovati od jednog do drugog mjesta. Takođe, crnogorsko primorje je prepoznatljivo i po sjajnom noćnom provodu, što je posebno važno mlađoj populaciji. 

Naravno, ne možemo a da ne pomenemo i mnogobrojna mirnija mjesta na jadranskoj obali u Crnoj Gori. Pa tako postoje brojne opcije koje zaista služe za odmor i na kojima možete uživai u šetnji pored mora, slušajući zapljuskivanje talasa. 

Ipak, jedno od najomiljenijih ljetovališta u Crnoj Gori za mlade posjetioce jeste Budva. U središtu ljetne sezone, ovaj gradić postaje pravo stecište svih ljubitelja dobrog provoda, a zabava u Budvi ne prestaje tokom cijelog dana i noći. Naravno, cijene variraju, ali nema sumnje da možete pronaći dobar smještaj i opcije za provod po veoma povoljnim cijenama. 

#4 Ljetovanje u Grčkoj je uvijek najsigurnija opcija

Jedinstvena i bogata istorija, topla mediteranska klima i prekrasna priroda sinonimi su za Grčku i ljetovanje na ovoj destinaciji uvijek je pravo zadovoljstvo. Od romantičnih ostrva, preko izvrsne hrane i divnih ljudi, pa sve do bogatog kulturno-istorijskog naslijeđa, Grčka svakako predstavlja oazu odmora i hedonizma. 

Smještena na mjestu sudara tri mora, ova zemlja je dom zanimljivih turističkih gradova, divnih pješčanih plaža, drevnih ruševina, urbanih ljetovališta, kao i mnoštva divljih obala. Postoji mnogo opcija, među kojima su Lefkada, Kavos, Krf, Sivota, Evia, Tasos i mnoga druga ljetovališta za svačiji džep. 

Iako niste odvojili puno novca za aranžman, to ne mora da znači da vaše iskustvo neće biti kvalitetno. Naprotiv! Odmor za malo novca može biti pravi gušt, pa nema razloga da se ne upustite u ovu avanturu već ovog ljeta. 

Tasos – 10 razloga zbog kojih ćete posjetiti ovo ostrvo
Team Building destinacije - kreativne ideje za druženje s kolegama

Your email address will not be published.