Posljedice svoga rada želim da snosim sam


Dokaz da  uz malo truda i  prisustvo istinske volje i želje mogu da se riješe i pitanja od životne važnosti, te da inat ne treba uvijek svrstavati u negative pojave društva ponekad možemo pronaći u samom čovjeku. Društveni aktivizam, volontiranje, kao i osnivanje i upravljanje brojnim humanitarnim organizacijama samo su neke od stavki u biografiji kojima može da se pohvali tridesetogodišnji  Igor Kremenović iz Banja Luke.

SAMO SLIKOVITA OBJAŠNJENJA OSTAJU U PODSVJESTI LJUDI

Nakon što je shvatio da ljudi u Republici Srpskoj uočavaju probleme kojima su okruženi, ali da u skladu sa tim ne reaguju odlučio je da na zanimljiv način pokuša da privuče pažnju i zainteresuje širu javnost. Putem profila na društvenim mrežama objavljuje klipove na kojima jasno ukazuje na eventualne probleme, kao i na moguće načine njihovog riješavanja. Doza zabave i sarkazma prisutna u njegovim klipovima uglavnom mami publiku, a poruka koju Igor želi da pošalje slikovitim objašnjenjem ostaje u podsvjesti, što i jeste prvobitni cilj.

Da njegov rad donosi rezultate dokazao je više puta, a kao recept  za to navodi da samo stvaranjem bure reakcija na određene probleme i negativne publikacije institucija nadležnih za njihovo riješavanje može da urodi plodom.

 

 

INAT, KAO OSNOVNI MOTIV

Glasine i pesimistični komentari brojnih koji su mu na samom početku govorili da je njegova misija nemoguća, pored inata poslužili su mu kao motiv. Sada, kada su mnoge riječi sprovedene u djela i kada su plodovi njegovog rada evidentni brojni prijedlozi da svoj rad podigne na viši nivo i posveti se politici pristižu na njegovu adresu.

“Imam pozive iz različitih političkih partija, ali  ove pameti teško da bi se nekome  priključio. Za kratko vrijeme sam shvatio da je politika jako prljava i nemoralna što me je odvratilo od  ideje da se njome bavim. Opredjelio  sam se da budem aktivista. Iako za sada nemam ambicija da se bavim politikom, smatram da je to idealan način da svoj rad  u nekom budućem periodu usmjerim u određenom pravcu. Ukoliko se odlučim za taj korak kandidovaću se za odbornika grada na sljedećim izborima. Smatram da postoje i neke netaknute teme koje ću možda pokrenuti, ako budem odbornik, platu bi davao u humanitarne svrhe, jer ne želim da živim od poreza svoga naroda, nego od svoje plate koju će zaraditi na svom poslu.”

HUMANITARNA  ORGANIZACIJA “BUDIMO LJUDI” I POKRET “BOLJE”

“Svijet mi se promjenio kada sam počeo da čitam Sveto pismo, jer sam se tada odrekao materijalnog svijeta i prihvatio duhovno kao prioritet. To je jedan od razloga osnivanja humanitarne organizacije “Budimo ljudi”. Organizacija je za dvije godine, koliko sam bio predsjednik podjelila preko 1.300.000 KM u razne svrhe, a da pri tome volonteri od toga nisu imali nikakvu materijalnu korist”– ističe Igor.

Pored HO “Budimo ljudi” potpredsjednik je i  jedan od osnivača pokreta “Bolje”. Pokret djeluje po strogim pravilima koje on, kako kaže zbog svog načina rada veoma često nije u mogućnosti da ispoštuje. Zbog toga, ali i zbog sporog donošenja odluka u pokretu, koje nije u podudarnosti sa njegovim temperamentom, razmišlja o napuštanju istog.

 

NE IDEM IZ REPUBLIKE SRPSKE, A KADA VEĆ OSTAJEM ŽELIM NEŠTO DA PROMJENIM 

Svakodnevne poruke podrške koje dobija pokazuju da nada  kod mladih postoji, ali da ne vide uzor i pokretačku energiju u nekom novom lideru. Želi da probudi mlade i dokaže im da ipak nešto može da se uradi. Zna da može, ali ne može sam. Ono na šta posebno obraća pažnju, kao suštinskom pitanju svoje misije jeste, šta je to što svako od nas može da ponudi da bi nam kao krajnji rezultat bio bolji životni standard svih nas.

“Šta ćete reći svojoj djeci šta ste pokušali da promjenite prije nego što ste pomislili da odete odavde?”

Neformalno obrazovanje, certifikati
Novinarstvo vs blogovanje

Your email address will not be published.