Pilot i kopilot avionom dopremili drogu u Zagreb


U Zagrebu su uhapšeni američki državljanin /56/ i Nigerijac /55/, kod kojih je pronađen kilogram veoma kvalitetnog  kokaina, saopšteno je iz Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/.

Kokain je pronađen juče prilikom pregleda aviona, kojim su uhapšeni upravljali kao pilot i kopilot. Oni su tim avionom iz Malija dopremili kokain u Zagreb, javljaju hrvatski mediji.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da su Amerikanac i Nigerijac od sredine septembra do 30. oktobra bili povezani sa više osoba iz inostranstva radi kupovine, prevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku.

Uskok navodi da je organizator zločinačkog udruženja namjeravao kokainom platiti veću količinu raznog oružja na području Hrvatske.

Nigerijac i Amerikanac su, po uputstvima organizatora i drugih članova zločinačke organizacije, kokain kupili u afričkoj državi Mali, te ga sakrili u avion u vlasništvu kompanije koju vodi uhapšeni Amerikanac.

Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv uhapšenih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge u sastavu zločinačkog udruženja i predložio Županijskom sudu u Zagrebu određivanje istražnog pritvora protiv uhapšenih.

Naslovna fotografija: atvbl.com

Izvor: atvbl.com

Migranti iz EU dobri za njemačku privredu
Studenti iz Beča posjetili Muzej savremene umjetnosti

No comments yet! You be the first to comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *