Pilot i kopilot avionom dopremili drogu u Zagreb


U Zagrebu su uhapšeni američki državljanin /56/ i Nigerijac /55/, kod kojih je pronađen kilogram veoma kvalitetnog  kokaina, saopšteno je iz Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/.

Kokain je pronađen juče prilikom pregleda aviona, kojim su uhapšeni upravljali kao pilot i kopilot. Oni su tim avionom iz Malija dopremili kokain u Zagreb, javljaju hrvatski mediji.

U saopštenju se navodi da se osnovano sumnja da su Amerikanac i Nigerijac od sredine septembra do 30. oktobra bili povezani sa više osoba iz inostranstva radi kupovine, prevoza i krijumčarenja kokaina u Hrvatsku.

Uskok navodi da je organizator zločinačkog udruženja namjeravao kokainom platiti veću količinu raznog oružja na području Hrvatske.

Nigerijac i Amerikanac su, po uputstvima organizatora i drugih članova zločinačke organizacije, kokain kupili u afričkoj državi Mali, te ga sakrili u avion u vlasništvu kompanije koju vodi uhapšeni Amerikanac.

Uskok je donio rješenje o provođenju istrage protiv uhapšenih zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droge u sastavu zločinačkog udruženja i predložio Županijskom sudu u Zagrebu određivanje istražnog pritvora protiv uhapšenih.

Naslovna fotografija: atvbl.com

Izvor: atvbl.com

Migranti iz EU dobri za njemačku privredu
Studenti iz Beča posjetili Muzej savremene umjetnosti

Your email address will not be published.