Papa Franjo po prvi put u posjeti balkanskim zemljama


     

Izvor: VICE
Papa Franjo, izvor: VICE

  

 

      Papa Franjo iduće godine u maju planira posjetu balkanskih zemalja, objavio je rimokatolički internet servis “Religion digital“, pozivajući se na izvore u Vatikanu. Papa je najavio da iduće godine planira da posjeti Makedoniju, Rumuniju i Bugarsku.

Makedonski mediji prenose da će se papa zaputiti prvo u Makedoniju, potom u Bugarsku i u Rumuniju. Posjeta je predviđena u periodu od 3. do 7. maja 2019. godine, saopštila je Beta.

”U očekivanju zvaničnog plana posete, za sada je poznato da će papa posjetiti Sofiju i Plovdiv u Bugarskoj, Bukurešt u Rumuniji i Skoplje u Makedoniji ; koja je četvrta zemlja u Evrpi po broju muslimanskog stanovništva”, navodi se u tekstu “Religion digital” koji prenose makedonski mediji.

Ovo će biti prva posjeta poglavara Rimokatoličke crkve ovim zemljama u kojima je većinsko stanovništvo pravoslavne vjeroispovijesti.

 

Izvor:  Politika

 

Ustaški simboli na crnoj listi Austrije
Vijek od oslobođenja Banjaluke - srpske vojske umarširale u Banjaluku, čime je okončana austrougarska okupacija

  • Speed Paste
    2021-06-14 - 13:38

    417615 999166An attention-grabbing dialogue is value comment. Im sure that its greater to write on this topic, towards the often be a taboo subject but typically persons are not sufficient to speak on such topics. To another location. Cheers 666553

  • 373021 849704A actually intriguing examine, I could not concur completely, but you do make some really valid points. 849699

Your email address will not be published. Required fields are marked *