Otkrivena jedna od najvećih tajni nove sezone “Senki nad Balkanom”


Foto: nezavisne

 

Druga sezona hit serije “Senke nad Balkanom” konačno je dostupna i nije više tajna da je reditelj Dragan Bjelogrlić ulogu Josipa Broza povjerio Milošu Bikoviću.

Mladog Tita gledaćemo samo u nekoliko scena, a tokom snimanja spekulisalo se da ga igra Petar Benčina, ali se autor serije opredijelio za Miloša. Dva umjetnika ponovo sarađuju nakon filma “Montevideo, bog te video”.

Bikoviću je još u prvoj sezoni bila namijenjena uloga mladog inspektora Stanka Pletikosića, ali ga je zbog obaveza u Rusiji zamijenio Andrija Kuzmanović. Tito će biti glavni junak u trećoj sezoni.

Igram mladog Tita, Tita iz perioda pre nego što je postao poznat kao onaj Tito koga su svi znali, što mi daje slobodu da svoj lik tumačim drugačije, a i žanr ove serije, koja se poigrava sa istorijskim činjenicama, takođe mi to dozvoljava. Drago mi je što ponovo radim sa Draganom Bjelogrlićem. Naša saradnja bila je kratka u ovom projektu, ali, videćemo, ako bude nastavka i Tita kao jednog od glavnih junaka, onda ću moći više da vam kažem.

Biković je na svom instagram profilu izjavio:

Josip Broz Tito… čovek čiji je identitet obavijen tajnama i intrigama isto kao i istorija na Balkanu u 20-om veku. Nad istorijom i nad njegovim identitetom kao da su se nadvile senke.

 

Od istorijskih likova u seriji pojavljuju se Ivan Meštrović i knez Pavle, kao i Mustafa Golubić, kog je sjajno odigrao Goran Bogdan.

“Pokušavamo da u ‘Senkama 2’ napravimo potpuno novu priču koja će u svojoj strukturi i atmosferi ostati dosledna prvoj sezoni. Imamo sve junake koji su preživeli i neke nove. Kod nekih će publika videti ozbiljne promene. Generalno, želimo da napravimo nešto što može da se gleda bez obzira na to da li su pratili prvu sezonu završenu pet godina ranije”, rekao je tada glumac i reditelj.

Josip Broz Tito je tih godina živio u Beču, a u seriji je glavni grad Austrije glumio Novi Sad.

 

Izvor: nezavisne.com

 

Koncert u Banskom dvoru - Vlatko Stefanovski Trio
"Realna priča" premijera filma Gordana Kičića

Your email address will not be published.