Održana premijera filma “Južni vetar” u Andrićgradu


U multipleksu “Doli Bel” u Andrićgradu sinoć je, u prisustvu glumaca, premijerno predstavljen film “Južni vetar”. Film u režiji Miloša Avramovića, a po scenariju Petra Mihajlovića, govori o organizovanom kriminalu, dilovanju droge, krađi automobila…

“Južni vetar” oslikava drugu stranu momaka sa beogradskog asfalta, kao i život jedne generacije koja nije lično iskusila devedesete godine 20. vijeka, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima.

Nakon sinoćnje premijere Avramovic ističe da je očekivao da će film biti gledan, ali ne i ovakve reakcije publike.

Glumac Miloš Biković kaže da mu je drago što je u ovom filmu napravio prve producentske korake, te da je najveći dio posla uradio režiser Miloš Avramović, jer je dugo “sanjao” ovaj film i spremao ga, kao režiser i scenarista.

“Njegov rad podržavam i cenim, ugledam se na njega kao umetnika i to je čovek koji se kod nas ne pojavljuje često, već samo kad je potreban”, istakao je Biković.

Glumica Jovana Stojiljković kaže da joj je drago što joj je, kao predstavniku nježnije strane, povjerena uloga u akcionom muškom filmu.

“Čast mi je što sam igrala u filmu sa glumačkim velikanima. Nebojša Glogovac i ja smo mnogo radili u pozorištu i on nas je svojim radom mnogo zadužio”, rekla je Stojiljkovićeva.

Izvor: glossy.espreso.rs

Osim Bikovića i Stojiljkovićeve, u filmu igraju Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Miloš Timotijević, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Hristo Šopov i Ivajlo Zaharijev.

Naslovna fotografija: dollybellcinema.com

Izvor: nezavisne.com

 

 

Studenti iz Beča posjetili Muzej savremene umjetnosti
Popularna TV serija uskoro kao film

Your email address will not be published.