Nemate plan za Novu godinu? Ovo je TOP 5 evropskih destinacija


Umorni ste od gledanja istih lica svake novogodišnje noći? Želite da vidite nove prizore, nova mjesta, upoznate nove ljude? Počnite da pakujete kofere!

Otkrijte s nama najbolje destinacije za proslavu Nove godine u Evropi i usput pronađite najbolje cijene smeštaja u novogodišnjoj noći u Londonu, Medeiri, Berlinu, Beču, ili Štokholmu.

London, Engleska

London postaje zaista poseban krajem godine. Cijelio grad je osvetljen ukrasima i firme širom prestonice daju sve od sebe da novogodišnja noć u Londonu bude za pamćenje. Okupite svoje voljene oko sebe i pozdravite se sa 2018. godinom. U ponoć 31. decembra nebo iznad Londona biće obasjano nevjerovatnim vatrometom koji organizuju gradonačelnik Londona i Unicef. Što je sasvim sigurno spektakularno iskustvo.

London nastavlja tradiciju ulaska u sljedeću godinu novogodišnjom paradom 1. januara. Ovog puta to će biti trideseta druga parada i u njoj će učestvovati 8500 izvođača iz dvadeset zemalja širom svijeta i iz svih krajeva Londona, uključujući i svirače, navijačice, klovnove, akrobate i mnoge druge.

Ostrva Madeira, Portugal

Na palubi krstarice ili u luci Funchal, vatromet je toliko veličanstven da ga ne možete propustiti ni da pokušate. Famozni vatromet koji se tamo dešava zvanično je proglašen najvećim vatrometom na svijetu u Ginisovoj knjizi rekorda 2006. godine.

Ovaj nevjerovatni prizor rojetke ljepote je jedinstven, ukrašen sa hiljadama raznobojnih lampi koje čine amfiteatar u Funchalu grandioznim mjestom dešavanja. Kad sat otkuca ponoć 31. decembra, nebo će bljesnuti u raznim bojama svjetlosti.

Berlin, Njemačka

Berlin novu godinu dočekuje sa stilom – i sa milion posjetilaca koji se okupljaju oko Brandenburške kapije da dočekaju 2019. godinu! Sve tradicionalne poslastice su tu – dva kilometra bine za nastupe, šatori, radnjice, svjetla, laseri kao i mnoštvo štandova sa hranom i pićem.

Spektakularni vatromet počinje tačno u ponoć – kao i zvuk kucanja bezbrojnih čaša koje Berlinci i stranci dižu u čast Nove godine. Žurke koje slijede potrajaće do sitnih sati.

Beč, Austrija

Na kraju godine, cijeli Beč se odaje žurkama i plesanju. Novogodišnja Staza u starom gradu je vrhunac dešavanja. Predivan ambijent za uživanje mogu biti i gala večere, balovi ili koncerti, opera, moderni klubovi ili otmjeni barovi.

Štokholm, Švedska

Kao i mnogi drugi praznični događaji u Švedskoj, doček Nove godine je sve više pokrivena tradicionalnom medijskom ponudom. Svaka godina se završava živim prenosom iz Skansen muzeja na otvorenom, gdje se uz zvonjavu zvona i recitovanjem novogodišnjih stihova (interesantno, iz pera britanskog pjesnika Alfreda Tenisona) stanovništvu svečano objavljuje dolazak nove godine.

Mnogi, međutim, biraju doček na hladnom noćnom vazduhu. Oni koji ne žive u stanovima sa pogledom na grad obično potraže mjesto na otvorenom odakle mogu da ispaljuju rakete i gledaju vatromete koje prave drugi građani. Stojite tamo, ušuškani u teški zimski kaput, i gledate otvorenih usta dok horizont – ispunjen visokim zgradama ili vrhovima borovog drveća – oživljava u eksploziji boja i pucketanja.

Izvor: Elle.rs

Foto: Getty Images

Upoznajte Srbiju - spoj tradicije i modernog
Građani se još uvijek ne odlučuju za online kupovinu

Your email address will not be published.