Mickey Mouse proslavio 90. rodjendan


Sve je pocelo sa jednim misem, i danas 90 godina kasnije, cijeli svijet slavi rodjendan “Diznijeve” najpopularnije ikone Miki Mausa.

Sa jubilejom kao sto je 90 godina jedna obicna zurka nije dovoljna, tako da ce na godisnjicu emitovanja prvog filma u kojem se pojavi Miki Maus 18. novembra 1928. godine “Parobrod Vili” cijeli svijet da dobije misje usi. A svaki “Diznijev” park ce tokom novembra prirediti nezaboravne parade, zurke i limitirane proizvode za sve posjetioce, kako bi na poseban nacin obiljezili Mikijev rodjendan. U Njujorku je ovim povodom otvorena i velika izlozba pod nazivom “Miki: Originalna izlozba”

Ovo je interaktivna izlozba koja ce trajati do 10. februara 2019. Inspirisana je statusom Miki Mausa kao originalne ikone koja je direktno uticala na globalnu i kulturnu umjetnost. Od njegovom prvog pojavljivanja u crno-bijeloj verziji “Parobrod Vili” pa do izgleda kakav ima danas, svi posjetioci ce imati priliku da zakorace u cijelu eru postojanja Miki Mausa.

Foto: orlandosentinel.com

Osim ove izlozbe cijeli svijet je zahvatila “Mikimanija” te ce tako proizvodjac orea, jednog od najpopularnijih keksova na svijetu, izbaciti limitiranu seriju keksa sa likom ovoga misa, a i poznati dizajneri poput “Marca Jacobsa” izbacili su posebnu kolekciju posvecenu Mikiju.

Izvor: glaslaktasa.com

Izvor naslovne fotografije: cartoonswallpapers.net

Kusturica snima film o Jasenovcu?
Narodno pozorište Srbije obilježava 150 godina postojanja

Your email address will not be published.