Košarka i rekreacija okuplja Banjalučane

Košarka24.ba

Banjalučka porodica sportova od vikenda biće bogatija za još jedno takmičenje. U pitanju je prva po redu “Nektar-biznis rekreativna” liga za košarkaše, koje će okupiti preko 250 rekreativaca.

Skoro 15 godina je prošlo od vremena kada je grad na Vrbasu drmala euforija zbog dolazaka brojnih košarkaških velikana u okviru tadašnje “Gudijer” lige na noge Borcu u preponi “Borik”. Iako Borac već dugo godina ne stoji “rame uz rame” sa Zvezdom, Partizanom, Cibonom i ostalim, ljubav prema košarci u Banjaluci nikada nije prestajala.

Mihajlo Zvonar-privatna arhiva

Banja Luka će od subote stati rame uz rame sa Beogradom, Zagrebom, Ljubljanom, Novim Sadom i Skopljem, kao novim gradom u kojem će postojati košarkaška liga za rekreativce.

Ideju za osnivanje ovog načina druženja rekreativaca i ljubitelja košarke došla je iz Banjalučke basket asocijacije, iza koje stoji, Mihajlo Zvonar (26), sadašnji košarkaš Borca, koji je još nastupao u Španiji, Kini i za SKK “Student”.

Kaže, da je ponukan željom da na jednom mjestu okupi sve one koji se rekretativno bave košarkom, odlučio, da sa nekolicom prijatelja pokrene ovo takmičenje, za koje već vladalo interesovanje.

Najbolja pozivnica za ovoj je bila ona stara “u zdravom tijelu, zdrav duh”, a sada već tri dana do početka lige kaže da je veoma ponosan, jer je projekat uspio.

“Projekat biznis-rekreativ lige je već uspio, uspjeli smo da skupimo preko 250 rekreativaca iz Banjaluke pa i šire, i time smo prestigli i mega centre Beograd i Zagreb. Lično sam preponosan na svoj grad i ljude koji su prepoznali projekat, i podržali mene i ekipu u samoj realizaciji. Nadam se da će ovo tek da bude uvertira u ono što nas očekuje na ljeto, a to je novi projekat o kojem ne bih govorio ništa za sada, ali sam gotovo uvjeren da će broj učesnika biti i veći od 250. Mi iz BLBA se trudimo da popularizujemo i sistematski korigujemo situaciju u košarci i basketu u gradu i nadamo se pozitivnom rezultatu nakon uložene energije u svim našim projektima.” ističe Zvonar.

Prva rekreativna liga za košarkaše u Banjaluci, počinje u subotu (03.02.) u 10:00 časova u dvorani “Sport trend”. Liga će brojati 20 ekipa, podijeljinih u dvije grupe. Jedan od učesnika ovogodišnje lige je i Borislav Vukojević, kao igrač ekipe KK “Smugglers kaže da je ova liga dobra prilika za fizičku aktivnost u zimskom periodu i da je rezultat u drugom planu.

“Na ligu sam se prijavio prvenstveno zbog druženja i rekreacije, rezultat je za mene u drugom planu. Takođe, moj motiv je bio da se okušam u košarci, da treniram određene akcije, jer sam se uglavnom bavio basketom. Pošto nisam imao ekipu, na sreću uspio sam da okupim 12 rekreativaca, pa smo sami platili učešće. Od lige očekujem da nam donese kontinuitet u rekreaciji, jer svi mi nekako u zimskom periodu izvjegavamo fizičku aktivnost.”- kaže Vukojević.

 

Prvu utakmicu u okviru “Nektar-biznis rekreativne” lige odigraće u subotu od 10 časova Tvornica papira “SHP Celex” i “Om Cafe”, nakon čega će uslijediti svečana ceremonija otvaranja lige.

U ostalim susretima subotnjeg programa u okviru grupe A se sastaju:

EESS GROSS – KK Smugglers – 11h
Kolektor Laktaši – Leburić Komerc – 12h
AM Sport – RUGIPP – 13h
Putevi RS – Sector Security – 14h

Dok se utakmice grupe B igraju u nedjelju u kojim se sastaju:

KK Budimo Humani – KK Igokea-Veterani – 10h
Unicredit Banka – Grad Banjaluka – 11h
Motel-Pizzerija Actros – KK Šarandže- 12h
UMEK – NECO TRADE-Debela Berta – 13h
Laboratorija Konzilijum – MF Banka – 14h

Liga će se igrati svakog vikenda do 31.03.2019.,nakon čega slijedi nokaut faza.

Foto: Košarka24.ba

 

Neispravne igračke porijeklom iz Kine
Uskoro počinje prva STEM Akademija u Republici Srpskoj

Your email address will not be published.