KONKURS: Knjige i moda na društvenim mrežama


Iako nemam društvene mreže, dešava mi se često da čujem kako se neke djevojke fotografišu sa knjigama. Da li je to kako uče ili samo čitaju knjige, svejedno. Da se ne lažemo, obično to bude u lošoj konotaciji. Kao npr. :”Evo fotka se sa knjigom, a nema pojma da sastavi rečenicu” ili “Ma da samo zna za knjigu Mali princ i citira Bukovskog”.

Možda malicozno, možda ne, ne znam. Znam da je, danas, koliko god to čudno zvučalo “moderno čitati”, da li se stvarno čita, to ne znam. Fotografije su obično urađene da izgledaju lijepo, pored se nalaz šolja sa kafom, lijepo dekorisani sto ili u lijepom odjelu dok drži knjigu u ruci. Sve zavisi. U suštini sve to izgleda vizuelno mnogo lijepo.

Čitam danas jedan divan konkurs za sve koji vole čitati knjige ali i modu. I kažem sebi, ovo moram da proslijedim dalje. Sigurna sam da će mnogima biti interesantno ali se samo bibliotekari mogu prijaviti.

knjige
Foto: IFLA New Proffesionals

O čemu je riječ i kako učestvovati?

IFLA New Proffesonals Special Interest Group poziva sve zainteresovane bibliotekare da učestvuju u kapmaniji #LibrarianFashion. Kako? Podjelite svoje fotografije u omiljenoj garderobi/modnom stilu na poslu putem društvenih mreža twtter, facebook  instagram. Na kraju ih samo označte sa #LibrarianFashion. Objavite fotografije do 15. avgusta 2018. godine i budite dio Librarian Fashion sesije na IFLA kongresu u Kuala Lumpuru!

Srećno svima! Nadam se će knjige i  biblioteke dugo biti “moderne”. Da će knjige biti čitane, a biblioteke posjećivane. Moje neko mišljenje za kraj ili što bi se reklo želja. Bilo bi jako lijepo kad bi se ovakvi konkursi održavali za sve građanje. Sigurna sam sam da bi se mnogi javili i učestvovali. Ako pogledamo koliko fotografija na sličnu temu ima na društvenim mrežama, skromno mogu reći da bi se mnogi obradovali. Šta vi mislite?

BLOG: Brankica Smiljanić

Kako do nove teme za pisanje
Neformalno obrazovanje, certifikati

Your email address will not be published.