Koncert u Banskom dvoru – Vlatko Stefanovski Trio


U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 26. novembra 2019. godine (utorak) u 20:00 časova u okviru drugog festivala džez muzike INTIME JAZZ FEST, održaće se koncert VLATKO STEFANOVSKI TRIO-a.

Sa Vlatkom Stefanovskim scenu će dijeliti Gjoko Maksimovski (bas gitara) i Dejan Mirosavljević (bubnjevi).

Ulaznice za koncert mogu se kupiti na biletarnici Banskog dvora svakim danom osim nedjeljom, u periodu od 10:00 do 18:00 časova, po cijeni od 15KM.

Vlatko Stefanovski počeo je svirati gitaru sa 13 godina. Početak njegove karijere obilježava osnivanje benda „Leb i Sol“ koji će postati jedan od najvažnijih bendova bivše Jugoslavije sa svojom fuzijom tradicionalne makedonske muzike i rokenrola.

Već četiri decenije gitara je njegov saputnik, a u tom periodu Vlatko Stefanovski se istakao kao vrsni instrumentalista poznat po nevjerovatnoj gitarskoj tehnici. Vješto kombinujući etno džez, instrumentalni rok, džez fjužn i bluz, Stefanovski stvara nesvakidašnje zvučne pejzaže u prebogatom opusu duge karijere. Od sredine devedesetih Vlatko započinje solo karijeru te snima albume “Cowboys & Indians” i muziku za Pozorište Sarajevo. Sa svojim triom snima album “Vlatko Stefanovski Trio”, a na “Thunder From The Blue Sky” vraća se etno korijenima. Zatim slijedi izdanje “Kula od karti” i muzika za film na albumu “Kino kultura”. Rad s gitaristom Miroslavom Tadićem na albumima “Krushevo”  i “Treta majka” bacile su novo svjetlo na akustičnu gitaru Stefanovskog i istraživanje makedonske tradicionalne muzike. Album “Seir ” objavljen 2014. bio je prvi kantautorski nakon 11 godina.

IZVOR: Banski dvor

FOTO: rifmagazin.novilist.hr

Savjet ministara utvrdio Prijedlog sporazuma o autoputu Sarajevo-Beograd
YouTube će možda obrisati vaš kanal ako ne zarađuje dovoljno novca

Your email address will not be published.