“Južni vetar” ruši rekorde gledanosti


Film “Južni vetar” za samo mjesec pogledalo je više od pola miliona gledalaca.

“Južni vetar” je tokom sedam dana prikazan na 77 ekrana i imao je najuspešnji prvi vikend prikazivanja u poslednjih 15 godina, ističu iz distributerske kuće “Art Vista”. Novo ostvarenje srpske kinemtografije izazvalo je ogromno interesovanje i u bečkim bioskopima.

Tokom projekcija publici su se poklonili Srđan Žika Todorović, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Miloš Petrović Trojpec i debitant na filmskom platnu Luka Grbić.

Najgledaniji film reditelja Miloša Avramovića do sada je prikazan na četiri festivala na kojima je osvojio ukupno osam nagrada: četiri u Nišu i po dvije u Leskovcu i Mladenovcu.

Foto: vom.rs

“Južni vetar” oslikava drugu stranu momaka sa beogradskog asfalta, kao i život jedne generacije koja nije lično iskusila devedesete godine 20. vijeka, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima.

Glavne uloge u ovom akcionom trileru tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Ðuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

Izvor: Nezavisne novine

Izvor naslovne fotografije: dollybellcinema.com

 

 

 

 

 

 

Otkriven spomenik Karlu Maldenu
Srpski film "Teret" najbolji na Zagreb film festivalu

No comments yet! You be the first to comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked *