“Južni vetar” ruši rekorde gledanosti


Film “Južni vetar” za samo mjesec pogledalo je više od pola miliona gledalaca.

“Južni vetar” je tokom sedam dana prikazan na 77 ekrana i imao je najuspešnji prvi vikend prikazivanja u poslednjih 15 godina, ističu iz distributerske kuće “Art Vista”. Novo ostvarenje srpske kinemtografije izazvalo je ogromno interesovanje i u bečkim bioskopima.

Tokom projekcija publici su se poklonili Srđan Žika Todorović, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Miloš Petrović Trojpec i debitant na filmskom platnu Luka Grbić.

Najgledaniji film reditelja Miloša Avramovića do sada je prikazan na četiri festivala na kojima je osvojio ukupno osam nagrada: četiri u Nišu i po dvije u Leskovcu i Mladenovcu.

Foto: vom.rs

“Južni vetar” oslikava drugu stranu momaka sa beogradskog asfalta, kao i život jedne generacije koja nije lično iskusila devedesete godine 20. vijeka, ali su se tragovi tih paklenih godina i te kako osjetili u njihovim životima.

Glavne uloge u ovom akcionom trileru tumače Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Ðuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.

Izvor: Nezavisne novine

Izvor naslovne fotografije: dollybellcinema.com

 

 

 

 

 

 

Otkriven spomenik Karlu Maldenu
Srpski film "Teret" najbolji na Zagreb film festivalu

Your email address will not be published.