Harley Davidson i prvi električni motor


Harley Davidson, kompanija koja decenijama proizvodi nevjerovatno snažne i bučne motore koji su postali sinonim slobode, bunta i rokenrola odlučila je da zakorači u budućnost i napravi prvo električno vozilo u svom asortimanu.

Riječ je o projektu “LiveWire” koji je započet prije 4 godine. Električni agregat koji će se nalaziti u ovom motoru će proizvoditi 74 konjske snage i omogućiće vozačima performanse na koje su navikli. Ipak, mnogi vozači ovih motora nemaju lijepo mišljenje o ovoj električnoj verziji, jer kažu da se tako gubi čitava suština ovog brenda. Takodje, mnogi dodaju i nedostatak karakterističnog zvuka motora koji će vjerovatno biti izgubljen zbog električnog agregata, osim ako Harley Davidson kompanija ne dođe do nekog rješenja koje će stvarati dobro poznati zvuk.

Foto: Oslobodjenje.ba

Iz kompanije kažu da je ovo put budućnosti koji svaka velika kompanija mora da prihvati, jer je fosilnog goriva sve manje i jer ga vjerovatno neće biti u periodu od 30 godina. LiveWire će ciljati na modernu i urbanu populaciju koja je zainteresovana kako za vožnju i brzinu, tako i za očuvanje životne sredine, nasuprot velikim potrošačima energije kakve su tradicionalno vozili Harley Davidson kupci. Na cestama će se njihov prvi električni motor naći već sledeće godine, po za sada još nepoznatoj cijeni.

Što se tiče izgleda, motor spaja modernu notu sa klasičnim i retro čoperima koji su dobro poznati ljubiteljima ovog moto brenda.

Izvor: Muski magazin

Izvor naslovne fotografije: Theverge.com

GDPR stupio na snagu
Roboti postaju nova radna snaga širom svijeta

Your email address will not be published.