DNS smijenio Čubrilovića


Na prijedlog predsjednika Demokratskog narodnog saveza Marka Pavića na današnjoj sjednici Predsjedništva te partije sa mjesta zamjenika predsjednika smjenjen je Nedeljko Čubrilović.

Izvor;vijesti.ba

Čubrilović i Damir Ćopić, predsjednik Regionalnog odbora, napustili su sjednicu, nezadovoljni odlukom o smjeni.

Sjednica Predsjedništva sazvana je na zahtjev predsjednika stranke Marka Pavića. Sjednici, između ostalih, prisustvuju i Lejla Rešić, Spomenka Stevanović, Darko Banjac, Nenad Nešić, Milenko Savanović, Milan Radović i Ognjen Tadić.

RTRS nezvanično saznaje da je predsjednik DNS-a Marko Pavić razmatrao plan o izbacivanju Čubrilovića iz stranke, kako bi spriječio njegov ostanak na čelu Narodne skupštine i udovoljio grupaciji pridošlica u DNS. Saznajemo da iza svega stoje biznismeni i pojedinci koji su diktirali odnose unutar stranke, ali i koalicije, te da je Pavić popustio pod tim pritiskom. Za banjalučki Gradski odbor Čubrilovićeva smjena je neprihvatljiva.

“Ako neko treba da ode to je Pavić. Već duže vrijeme dolazi do poremećenih odnosa, jer Pavić uvažava odluke ljudi koji su tu manje od pola godine. Mi želimo da se DNS vrati izvornim principima, glasačima i da ne šaljemo pred izbore poruke koje se ne ostvaruju. To je odgovornost Pavića, ima zasluge za stvaranje stranke, ali mislim da je vrijeme da ode s te pozicije i da podnese ostavku”, poručio je sekretar banjalučkog odbora DNS-a Boran Bosančić

Marko Pavić danas nije davao izjave. U saopštenju je kratko navedeno da je Čubrilović većinom glasova smijenjen. Usvojen je izvještaj o razgovorima sa SNSD-om, u kojem se navodi da je dogovoren nastavak koalicije DNS-SNSD-SP i zajednički nastup na svim nivoima vlasti, te da će DNS-u pripasti mjesto predsjednika Narodne skupštine. DNS podržava mandatara za sastav nove Vlade, a o raspodjelama u Vladi naknadno će biti razgovarano.

Naslovna fotografija: N1

Izvori: n1info.com, vijesti.ba, rtrs.tv

 

Postizborna matematika – ima li Republika Srpska opoziciju u naredne četiri godine?
Ustaški simboli na crnoj listi Austrije

Your email address will not be published.