Budi dio jedanaeste konferencije “Studenti u susret nauci”


Studenti osnovnih, master i doktorskih studija, ali i svi mladi  istraživači i ove godine će imati priliku  da svoje naučno-istraživačke radove predstave na konferenciji  “Studenti u susret nauci” koja će se održati  od 29. novembra do 1. decembra.

Rok za prijavu radova  je 1. septembar.

Radovi su podjeljenji  u šest naučnih oblasti, i to: prirodne, društvene  i humanističke nauke, te medicinsko-zdravstvene, biotehničko-poljoprivredne nauke i inžinjerstvo i tehnologija. Novina u odnosu na prethodne godine je da su  oblasti prirodnih, društvenih i humanističkih nauka tematskog karaktera.

“Ove godine smo se opredijelili za izazov i to tako što smo se odlučili da tri od šest naučnih oblasti budu tematskog karaktera i time iniciraju sučeljavanje sa značajnim prosjecima koji mogu imati trajne posljedice po uslove života u našoj sredini. Iako tako koncipirane, teme su dovoljno aktuelne i time prevazilaze regionalne okvire, te se mogu posmatrati u odnosu na evropski kontekst” poručuju organizatori.

Najbolji rad iz svake od šest oblasti će biti nagrađen.

Jedanaestu godinu zaredom, Studentski parlament u saradnji sa Univerzitetom u Banjoj Luci organizuje ovu konferenciju međunardog karatera koja je do sada okupila  600 studenta iz svih krajeva svijeta. Podršku konferenciji dali su  i  Ministarstvo nauke i tehnologije RS, te  Ministarstvo kulture i obrazovanja RS.

Sve informacije o konferenciji, načinu i pravilima učešća možete pronaći na adresi:  stes.unibl.org

Foto: pexels.com

U prodaji ulaznice za "Apsolventsko veče Univerziteta u Banjoj Luci"
Raspisan konkurs za dodjelu stipendija "Dr Milan Jelić" studentima master i doktorskih studija

Your email address will not be published.