Banjaluka sutra u znaku muzike


Dok se u javnosti vode polemike da li je Banjaluka opredjeljena  da bude grad kulture i grad zelenila  ili pak grad betona i automobila, izvjesno je će grad na Vrbasu, sutra, barem na jedan dan biti GRAD MUZIKE.

Povodom obilježavanja 21. juna, Svjetskog dana muzike, Akademija umjetnosti  u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor organizuje niz menifestacija na više različitih lokacija u gradu.

Banjaluku će sutra  muzikom obojiti profesori, saradnici i studenti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, učenici muzičke škole ”Vlado Milošević”, Ženski hor Banjalučanke,  Gradski tamburaški orkestar.  Članovi Konfucijevog instituta, BanjaLuka Brass quintet , Kvartet Flutete, Palladio quartet, ANIP ”Veselin Masleša”, plesni studio Point, Gradski hor Jazavac  i mnogi drugi.

Sve  počinje  u 10 časova ujutru u Vrtiću “Nataša” Boriku, a od 11 časova muzika će se čuti u gradskoj upravi i na Akademiji umjetnosti.  Pola sata kasnije u notama mogu uživati svi koji se nađu u Kampusu, a od  14 časova i u Vladi RS. . Veče je rezervisano za  parkove  i to: park “Petar kočić”, park kod spomenika Aleksandru Puškinu i park kod spomenika Tisi Milosavljeviću. Muzika u večernjim časovima neće zaobići ni Gospodsku ulicu.

Detaljan program manifestacije možete pogledati ovdje.

 

Naslovna fotografija: Pexels. com

 

 

 

 

 

 

 

Revija austrijskih kratkih filmova večeras u Narodnom pozorištu RS
Studenti iz Beča posjetili Muzej savremene umjetnosti

Your email address will not be published.