“Banjaluka – centar Vrbaske banovine” predstavljena u Beogradu


Na štandu Republike Srpske, u okviru 64. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, predstavljeno je nekoliko djela, a među njima izdanja Društva Matice srpske u Republici Srpskoj, Arhiva Republike Srpske, te časopisi i djela brojnih izdavača iz Srpske.

"Banjaluka - centar Vrbaske banovine" predstavljena u Beogradu
Foto: Glas Srpske

Prisutni su imali priliku da prisustvuju promociji časopisa “Srpski pregled”, te knjige “Književno djelo Isaije Mitrovića” Ljilje Mačkić. Na promociji je govorila autorka, te profesor Duško Pevulja.

Monografiju “Banjaluka – centar Vrbaske banovine” autora Verice Stošić i Nebojše Radmanovića, u izdanju Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika RS, promovisano je istog dana, a o djelu su govorili autori, te direktor Arhiva RS Bojan Stojnić.

 Oni su više decenija istraživali ovu problematiku, pogotovo fondove između dva svjetska rata koji se čuvaju u Arhivu Republike Srpske u Banjaluci, ali i u Arhivu Jugoslavije u Beogradu – rekao je Stojnić.

On je dodao da posebnu vrijednost monografije čine fotografije koje su prvi put objavljene, a nalaze se u zbirci fotografija Arhiva RS.

 Mogu se vidjeti razne fotografije iz oblasti privrede, uprave, ekonomije, turizma, kulture, prosvjete i to su sve segmenti koje obuhvata ova monografija – naglasio je Stojnić.

Izvor:  Glas Srpske

 

Kurti: Handke je zagovornik genocida
Film Dane Budisavljević - "Dnevnik Diane Budisavljević" -

Your email address will not be published.