У оквиру Дана Универзитета: У Бањалуци промовисана 42 доктора наука из различитих научних области


На Факултету политичких наука у Бањалуци данас су у научни степен доктора наука промовисана 42 кандидата која су на Универзитету у Бањалуци успјешно одбранили своје дисертације.

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да је промоција доктора наука организована у оквиру Дана Универзитета у Бањалуци, наводећи да је у протеклој години знатан број доктораната одбранио дисертације на овом универзитету.

Доктори наука су из различитих области, а квалитет докторских дисертација на нашем универзитету је потврђен кроз публикације и истраживања која су спроведена у оквиру докторске дисертације у међународно референтним часописима. На томе Универзитет у посљедње вријеме инсистира да би осигурао квалитет доктора наука и њихових дисертацијa, рекао је Гајанин.

 

Univerzitet Banjaluka - FPN
Foto: Glas Srpske/Srna

Декан Економског факултета Универзитета у Бањалуци Миленко Крајишник рекао је да овај факултет четврту генерацију изводи кандидате на трећем циклусу студија, те додао да на Економском факултету просјечно пет кандидата годишње одбрани докторску дисертацију.

Ове године имамо шест кандидата који су одбранили докторску дисертацију. Радује нас и охрабрује да су квалитет тог студија и докторских дисертација у узлазној путањи. То је јако важно за развој науке на овом простору, рекао је Крајишник.

Марко Попадић из Требиња, који је докторирао на Филозофском факултету у Бањалуци из области методике наставе ликовне културе, истакао је да је презадовољан условима писања одбране докторске дисертације.

Све похвале за овај универзитет и Филозофски факултет. Један напоран пут је иза нас, али настављамо даље да се у научном смислу боримо зарад напретка наше државе и високог школства, навео је Попадић.

Арнела Церић Банићевић, доктор наука из области перинатологије, која је одбранила докторат на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци, нагласила је да је поносна на резултат дугог рада.

Извор: BL PORTAL

Фото: Глас Српске/Срна

Станови разграбљени чим су скицирани
Пирален у “Инцелу” још није уклоњен