У маркетима хуманитарне корпе за “Мозаик пријатељства”


БАЊАЛУКА – Удружење грађана “Мозаик пријатељства” почело је са новембарском акцијом прикупљања основних прехрамбених и других намирница постављањем корпи у маркете, међу којима су “Мој маркет”, “Фортуна” и “АС маркет” у Бањалуци.

Како истиче Мирослав Субашић, предсједник овог удружења, Бањалучани могу да донирају намирнице куповином у овим маркетима и стављањем у корпе које се налазе на улазу у маркет.

“Почели смо с прикупљањем хране не само зато што стижу празници, него и због тренутног стања у којем се налазимо, а које је тешко”, рекао је Субашић за “Независне”.

 

namirnice
фото: Независне новине/ Милица Драгичевић, хуманитарне корпе за “Мозаик пријатељства”

 

Додао је да су најпотребнији брашно, шећер, уље, млијеко, макарони, рижа, поврће, лук и конзервирана храна.

Истакао је да су важна и хигијенска средства, као и средства за чишћење, која су потребна у великим количинама.

“Акција је активна у новембру. Ако се добро покаже овај мјесец, покушаћемо направити сарадњу и са другим маркетима те да продужимо њено трајање”, казао је Субашић.

Додао је да ипак морају бити обазриви и према другим удружењима која имају исте циљеве.

“Сви покушавамо доћи до намирница јер сви ми који се бавимо хуманитарним позивом имамо проблем како да нахранимо народ и због тога морамо да будемо солидарни”, рекао је Субашић.

Нагласио је да је потешкоће приликом постављања корпи у маркете проузроковао вирус корона, јер, како каже, у бројним маркетима нема довољно простора, а морају се испоштовати мјере.

 

 

Извор: Независне новине https://www.nezavisne.com/novosti/banjaluka/U-marketima-humanitarne-korpe-za-Mozaik-prijateljstva/689844

Извор насловне фотографије: Mondo.ba https://mondo.ba/

У сриједу бањалучка премијера филма "Јужни ветар: Убрзање"