Увјерење да ће нова влада прекинути русофобну кампању


Амбасадор Руске Федерације у Црној Гори Владислав Маслеников рекао је да вјерује да ће нова влада у Црној Гори прекинути русофобну кампању.

“Наш заједнички интерес је обострана сарадња”, нагласио је Маслеников.

Он је рекао да се већ састао са многим кључним личностима и политичким снагама које су добиле већину по резултатима парламентарних избора у Црној Гори 30. августа, као и да су сви његови саговорници нагласили велики интерес Црне Горе у истинитом и квалитетном побољшавању односа Москве и Подгорице, што улива оптимизам.

“Желимо мандатару Здравку Кривокапићу и његовим коалиционим партнерима успјех у што бржем формирању нове владе полазећи од интереса народа Црне Горе и без наметљивог мијешања споља. Затим ћемо бити спремни да наставимо заједничко трагање за начинима и методама опоравка и даљег развоја руско-црногорске сарадње на добробит народа двије земље”, рекао је Маслеников за ИН4С.

Он је навео да одлазећа црногорска Влада није учинила ништа на нормализацији и побољшању односа са Русијом.

“Сасвим је јасно да, упркос незадовољавајућем стању билатералних односа који су се знатно погоршали посљедњих неколико година, не због наше кривице, између наших народа остаје узајамна симпатија и искрена пријатељска осјећања. И то нам даје наду да ће наша сарадња бити постепено подигнута на достојанствен ниво. Ту је, барем, очигледан захтјев у црногорском друштву за квалитетно побољшавање односа са Русијом”, каже Маслеников.

Он је нагласио да су билатерални односи покварени доминантно због гласне русофобне кампање која је лансирана при уласку у НАТО и непромишљеног придруживања званичне Подгорице антируским санкцијама ЕУ, за које се испоставило да су биле узалудне јер, како је истакао, нису ни на корак приближиле улазак Црне Горе у ову организацију.

Када је ријеч о доступности руске вакцине за грађане Црне Горе, Маслеников наводи да ће то зависити од намјера црногорског руководства.

“Ми смо, на примјер, у оквиру помоћи Руске Федерације страним земљама предлагали одлазећој Влади Црне Горе да обезбиједи руске пи-си-ар тестове за нови вирус корона, али никада нисмо добили одговор. Чим стигне захтјев за куповину руске вакцине, ми ћемо бити спремни да га размотримо”, рекао је Маслеников.

Фото : tamodaleko.co.rs

 

Извор : Срна

Извор насловне фотографије :  Срна 

 

 

Novak o "broju 1": Nekada ne jedem i ne spavam, dešava se "tornado"
"Neophodna kazna za izbornu prevaru"upozorava direktor koalicije "Pod lupom"Dario Jovanović

Your email address will not be published.