Наредне године повећање пензија , плате остају исте


Министар финансија Републике Српске Зора Видовић истакла је да у наредној години неће бити смањења плата, а да ће пензије бити повећане за три до четири одсто.

Видовићева је рекла да би смањење плата било веома штетно, јер би за посљедицу имало смањење потрошње која је ионако мала.

Олакшица коју сви грађани могу очекивати од наредне године је смањење комуналних и републичких  такси.

“Пензије ће сигурно бити повећане, а према садашњој процјени Министарства, мислим да ће бити могуће повећање за три до четири одсто. “, истакла је Видовићева.

 

Министар финансија РС Зора Видовић ;  Фото : Срна

 

 

 

Смањење  такси

Видовићева је нагласила да Министарство финансија разматра три закона који би се односили на смањење републичких такси и на укидање одређених комуналних такси којима је буџет грађана додатно оптерећен.

Она је навела да усвајање овог закона предвиђа укидање оних такси које нису доносиле значајне приходе у буџет Српске , али су стварале оптерећење привредницима.

“Договорили смо се да ту таксу смањимо за 30 одсто у наредној години, за 60 одсто у 2022. години, а да је потпуно укинемо 2023. На основу смањења и укидања одређених такси имаћемо пет милиона КМ мање прихода у буџету наредне године и та средства мораћемо надокнадити уштедама”, рекла је Видовићева .

Она је додала да Влада константо ради на растерећењу привреде, због чега је за наредну годину планирано смањење непореских давања.

Извор : Срна 

Извор насловне фотографије : Новости 

 

"Exit" festival napušta Srbiju?
U Tokiju se očekuju navijači na tribinama

Your email address will not be published.