Жена из Модриче скупо платила лаковјерност: Лажни хоџа умјесто магије “скинуо” 30.000 марака


МОДРИЧА – Тридесетчетворогодишња Модричанка остала је без 30.000 KM вјерујући да ће јој мушкарац, који се путем телефона лажно представио као хоџа, скинути црну магију.

Она је случај пријавила полицији, након што је дала новац “хоџином сараднику” и схватила да јој се више нико не јавља.

Мушкарац јој је, наводно, телефонски понудио услуге скидања црне магије, јер је жена имала одређене проблеме. Пошто јој се представио да је хоџа, она је вјеровала да јој може помоћи-рекао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима, преварант је жртви телефонски појаснио гдје и како да му донесе новац да би јој помогао.

Тога дана када је требало да се нађу чули су се путем телефона и преварант јој је говорио гдје и како да се сусретне са човјеком који ће преузети новац. Она је испричала да је у коверту ставила 30.000 марака, те је дошла на договорену локацију, и непознатом мушкарцу дала новац – рекао је извор “Гласа Српске”.

Полицијска управа Добој саопштила је да им је овај случај пријављен 20. марта и да су у току провјере навода пријаве и истрага.

Полицијској станици Модрича у суботу је пријављено да је оштећена особа са подручја општине Модрича, слиједећи упутства путем телефона, непознатом лицу дала коверту у којој се налазило око 30.000 КМ, наводно за услуге уклањања црне магије. У току је рад на расвјетљавању кривичног дјела превара – саопштила је полиција не наводећи друге детаље.

https://www.glassrpske.com/lat/hronika/crna_hronika/zena-iz-modrice-skupo-platila-lakovjernost-lazni-hodza-umjesto-magije-skinuo-30000-maraka/355119

Извор насловне фотографије: Глас Српске

Пирален у “Инцелу” још није уклоњен
Инспектори истражују пријаву о мобингу у НП РС