Loading...
Vježbe

Video marketing sve više na društvenim mrežama

Jedna slika vrijedi 1000 riječi. Prikaz onoga što je teško iskazati riječima unosi  raznovrsnost  i povratak pažnje. Ljubav korisnika prema videima  raste i utiče  na pojavu sve većeg broja online platformi koje nude live streaming videa i njihov pregled u trenutku njihovog snimanja. Globalne statistike pokazuju da gledaoci pamte 95%  poruke koju su vidjeli kroz video za razliku od svega 10% čitajući tekst.

Osvrnuvši se na prethodnih par godina, može se sa sigurnošću potvrditi dominacija društvenih mreža u kreiranju marketinških video sadržaja. Društvene mreže su postale najpopularnija platforma za marketing.  Svakog dana 500 miliona korisnika Facebook-a gleda video čiji sadržaji najčešće uključuju  neke oblike propagande ili marketinga, a nerijetko i oboje.

Tinejdžeri su  ti koji najbrže usvajaju nove sadržaje i prate svetske trendove. Ovo se posebno ogleda u sve većem korišćenju novih društvenih mreža i načinu pristupanja ka njima.

Facebook je  i dalje dominantna društvena mreža, a slično je i u drugim zemljama regiona. Korisnici ove mreže, iako sve više koriste i druge, i dalje najviše vremena provede ulogovani na Facebook-u, a  77 odsto online populacije posećuje Facebook češće od jednom dnevno. Ovi rezultati su još veći ako se ima u vidu mlađa starosna grupa uzrasta od 16 do 24 godine. Čak 88 odsto njih posećuje Facebook više puta u toku dana.

Da je korelacija izmedju brenda i korisnika na društvenim mrežama bitna, govori i podatak da je preko 71 odsto internet korisnika pristupilo nekoj zajednici okupljenoj oko brenda. Razlozi za to su različiti, a posebno se razlikuju među industrijama. Istraživanja pokazuju da 65% korisnika društvenih mreža vjeruje preporuci i reklamama koje vide na njima.

Izvor: Nivago  Agencija universal medi

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izdvajamo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial