U Trebinju počeo filmski kampus


U Trebinju je večeras počeo 9. Filmski kampus na kome učestvuje dvadesetak studenata umjetničkih fakulteta i akademija iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore, kao i istaknuti filmski umjetnici, pedagozi i istoričari filma iz regiona.

U Trebinju počeo filmski kampus
foto: Nezavisne novine

Pomoćnik ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Tanja Đaković istakla je značaj ovog filmskog kampusa i pohvalila organizatore.

Kada pogledate spisak predavača ovogodišnjeg filmskog kampusa, on dovoljno govori o ozbiljnosti i namjerama organizatora da studentima i filmskim stvaraocima iz Republike Srpske, FBiH, Srbije i Crne Gore omogući edukaciju od najbolji, istakla je Đakovićeva.

Ona je navela da će studenti narednih dana imati priliku da steknu nova znanja i iskustva, ali i da sklope poznanstva sa ostvarenim filmskim stvaraocima.

Cilj Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske u oblasti filma jeste da radimo na jačanju domaće produkcije i domaćeg kadra, ali i da stvorimo uslove da Republika Srpska postane mjesto susreta i razmjene kreativnih ideja , naglasila je Đakovićeva.

Ona je rekla da Filmski kampus prati sve ove zacrtane ciljeve. “Svjesni smo činjenice da je kinematografija u Srpskoj u povoju i da treba još mnogo da radimo i ulažemo”, rekla je Đakovićeva. Direktor Kinoteke Republike Srpske Snježan Lalović rekao je da ova manifestacija ima jasno zacrtane ciljeve.

Izvor: Nezavisne novine

Po čemu ćemo pamtiti proteklu godinu?
Muzej Salvadora Dalija na Floridi: Opustite se na unikatnoj klupi ekscentričnog umetnika