Loading...
Vježbe

Toplana grije samo ujutro, a naveče džemperi i dupli pokrivači

Toplana

Iako je grijna sezona zvanično počela 15. oktobra, građani se žale da im je u stanovima hladno u večernjim satima, jer “Toplana” pušta grijanje samo ujutro.

Veliki broj građana žali se da ima stanova koji nisu na sunčanoj strani i da je u njima hladno, kao i stanova u kojima žive starije osobe ili mala djeca, zbog čega je, kako ističu, grijanje neophodno.

“Večeri su baš hladne. Imam malu djecu i moram da palim grijalicu i trošim struju, a čitavu godinu plaćam grijanje. Nije u redu da se smrzavam s malom djecom u stanu, a redovno plaćam grijanje”, priča ogorčena Maja B. iz naselja Oblićevo.

Da je naveče hladno u stanovima, kaže i Miloš V. iz naselja Borik, koji ističe da moraju uveče da uključuju grijalice i da se bez džempera i duplih pokrivača teško mogu ugrijati.

“Radijatori su potpuno hladni, a kad već plaćam, hoću da imam grijanje kad god je hladno, a ne da trošim struju na grijalice i klimu. Kada u proljećnim mjesecima bude toplije, oni taj dan isključe grijanje, a kada je u jesenjim danima hladnije, tada ga ne uključuju”, kazao je Miloš V.

U “Toplani” ističu da su temperature visoke za ovo doba godine, tako da nema potrebe da zagrijevaju stanove i uveče i ujutro.

“Kada zvanično počne sezona ako temperatura bude 14 stepeni Celzijusa i ima tendenciju pada onda se uključuje grijanje u večernjim satima”, kazali su u “Toplani”.

(Nezavisne)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izdvajamo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial