Šta pokloniti momku za godišnjicu?


Da li se sjećate trenutka kada ste se upoznali? Šareni leptirići zaljubljenosti i sva ta početna sreća koja se pojavila bukvalno niotkuda… Vrijeme brzo prolazi i evo vas, na pragu da uđete u jednu od mnogih zajedničkih godina koje vas potencijalno očekuju.

Godišnjica je sve bliža, a u glavi vam se neprestano vrzmaju misli: šta da poklonim dečku? Izbor poklona za jaču polovinu nije lak zadatak, opcija je previše, a sve što vi želite je da bude originalan i kreativan.

Idealno bi bilo kada biste znali šta vaš momak želi, te da ga iznenadite kupovinom onoga što mu je neophodno. Međutim, kada ne postoji nijedna konkretna stvar za koju se zna da je želi, djevojke se često nađu u dilemi.

Za sve djevojke koje nisu sigurne šta da poklone svom dragom za godišnjicu, dajemo nekoliko ideja i smjernica kako da ga iznenade i učine taj dan u njihovoj vezi zaista posebnim.

Praktičnost na prvom mjestu: garderoba

Poklon sa kojim sigurno nećete pogriješiti je garderoba. Potrebna je svima, a ne postoji ljepši način da ga iznenadite. Potrebno je samo da znate veličinu koja će mu odgovarati. 

Udobne pidžame vole i muškarci, ne samo žene. U prodavnicama donjeg veša možete naći spavaće komplete sa interesantnim dezenima, koji će istopiti srce i onih najčvrćih momaka.

U slučaju da vaš momak radi posao koji zahtijeva ozbiljniji dress code, možete mu kupiti elegantnu košulju koja će mu poslužiti ne samo kao odjevni komad za posao, već i za neku od proslava na koje će u budućnosti ići.

Vaš momak je sportki tip? Uzmite mu duksericu ili majicu. Ukoliko ne želite da izgleda toliko “jednostavno”, uvijek na njoj možete nešto da odštampate (neki motiv, natpis ili sliku).

Dajte sebi oduška: spa vikend za dvoje

Ovdje se radi o nešto skupljoj, ali relativno pristupačnoj varijanti. Kroz poklon momku, možete načiniti poklon i sebi. Upravo je spa vikend za dvoje stvar koja će vam to omogućiti.

To može, a i ne mora biti mjesto u kome trenutno živite. U zavisnosti od vaših finansijskih mogućnosti, možete svom dragom prirediti iznenađenje koje će podrazumijevati odlazak u drugi grad, a možda čak i u drugu državu.

Uživajte u masažama i prelijepom opuštajućem ambijentu, te posvetite cijeli jedan vikend samo vama.

Povratite zaboravljene trenutke: napravite spomenar

Uvijek je poseban događaj vratiti se nazad i oživjeti uspomene i zajedničke trenutke koji su se mjesecima i godinama unazad prikupljali. U tome će vam od najveće pomoći biti spomenar.

Najbolje je da ga napravite samostalno, jer ćete tako pokazati da ste uložili svoje vrijeme i trud u vašu ljubav. Kupite šarenu svesku ili rokovnik, te krenite da ga popunjavate. Neka događaji u njemu idu hronološkim redom, od početka vaše veze, pa sve do današnjeg dana.

Zalijepite u njega zajedničke fotografije, a pored svake napišite neku od uspomena koja vas vezuje za njen nastanak. Koristite mašu i šarene boje. Ovo je jedinstveni poklon, s obzirom na to da se radi o vašoj ljubavnoj priči.

Poklonite momku neki modni detalj

Osim garderobe, jako dobar poklon za godišnjicu može biti i neki modni detalj koji će savršeno pristajati uz njegove stvari.

Pogledajte ponude kaiševa, kravata ili dugmadi za manžetne. Saznajte šta mu je najpotrebnije i šta bi on najpre nosio, te u skladu sa tim i donesite odluku o kupovini. Ukoliko znate da mu je potreban, možete uzeti i novčanik.

Ne postoji muškarac koji ne bi bio zadovoljan i srećan da dobije nešto od navedenog. 

Uljepšajte godišnjicu sitnicama

Ne kaže se džabe da “život čine sitnice”. Ukoliko vas neko voli, voljeće vas nezavisno od poklona koji će dobiti. Stoga, ako baš nemate nikakvu predstavu o tome šta pokloniti dečku za godišnjicu, a svi naši prethodni prijedlozi nisu finansijski prihvatljivi, onda je najjednostavnije rješenje – poklonite mu sitnicu.

Šta je sitnica? To može biti bilo šta, a neki od naših prijedloga su sledeći:

  • Šolja sa printom
  • Kutija sa slatkišima
  • Tegla sa 50 papirića na kojima ćete ispisati razloge zbog kojih ga volite
  • Ram sa vašom zajedničkom slikom
  • Spremite romantičnu večeru za dvoje

 

Prijedloga je bezbroj, a na vama je da donesete konačnu odluku. Nije važno da li je prva ili deseta godišnjica, poklon treba da bude simbol ljubavi, dat od srca. Uključite svoju kreativnost i maštu, dobro razmislite o tome šta vaša jača polovina voli, šta joj je potrebno, koja su mu interesovanja i o tome koliko novca imate, pa tek onda krenite u potragu za darom. 

Greta Tunberg - moć mladosti
Seminarski rad - savjeti koji će pomoći pri pisanju