Fizički obračun migranata u Bihaću


Na ulazu u Gradsku upravu u Bihaću, juče u posljepodnevnim časovima došlo je do fizičkog obračuna između dva migranta, a veću sukob spriječili su građani, koji su ih razdvojili.

Izvor: atvbl

Na snimaku tuče koji je objavljen  na društvenim mrežama se vidi i treći muškarac, koji sve vrijeme stoji pored njih.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona, Snežana Galić izjavila je da je incident prijavljen policiji, koja po izlasku na mjesto događaja nije zatekla nikoga, prenosi portal Kliks.

“Upoznati smo o video-snimku i nastavljamo raditi na utvrđivanju identiteta osoba koje su učestvovale u tuči i kvalifikaciji događaja”-rekla je Galićeva.

Unsko-sanski kanton nedavno je zabranio dolazak migranata na ovaj prostor, ali i uprkos ovoj zabrani na ovom području i dalje ima veliki broj miganata koji žele preći u Hrvatsku, a potom u druge evropske države.

Pored Bihaća. znatan broj migranata se nalazi i u Velikoj Klasuši, a poslednjih dana broj migranata se povećava i na području opštine Ključ. Migrantu borave pod vedrim nebom, u nekoliko improvizovanih kampova, a vremenske nepogode koje su poslednjih dana prisutne u Bosni i Hercegovini samo su dodatno pogoršali nehumane uslove u kojima oni trenutno žive.

Izvor: RTRS 

Foto: RTRS

Niže cijene goriva i u Republici Srpskoj
Kosovo nije primljeno u Interpol