Loading...
Vježbe

Film “Liga pravde” od danas u banjalučkim bioskopima

Liga pravde(Justice league) je američki superherojski film iz 2017.godine reditelja Zaka Snajdera, a po scenariju Kris Terija i Džosa Vidona, a na osnovu stripa “Liga pravde” autora Gardnera Foksa. Glumačku ekipu čine: Ben Aflek, Henri Kavil, Gal Gadot, Džejson Momoa, Ezra Miler, Rej Fišer, Ejmi Adams i drugi.

 

Justice League je fiktivna ekipa superheroja koja se prvi put pojavila u časopisu Bold No. 28 i to u proljećnom izdanju februar/mart 1960. godine i originalno se sastojala od likova kao što su Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Green Lantern, Aquaman i Martian Manhunter. Sastav se s godinama mijenjao tako da su članovi bili i superjunaci Green Arrow, Atom, Hawkman, Hawkgirl, Black Canary, Zatanna, Captain Marvel, Plastic Man, Elongated Man, Red Tornado i drugi. Ekipa je u oktobru 1960. godine dobila i vlastiti strip-naslov kada je izdan prvi časopis, a posljednji ( No. 261) u aprilu 1987. Kroz godine su se isprofilirale brojne verzije i sekcije tima kao Justice League America, Justice League Europe, Justice League International, Justice League Task Force, Justice League Elite i Extreme Justice.

Izvor: cineplexx

U “Ligi pravde” Zemlju napada zlokobna vanzemaljska sila, drevni neprijatelj koji želi iskoristiti smrt Supermana zbog koje je naša planeta ostala nezaštićena. Kako bi spriječili potpuno uništenje čovječanstva, Batman i Wonder Woman moraju uvjeriti druge metaheroje – Cyborga, Aquamana i Flasha – da se udruže i zajedno bore za naš svijet.

Oboje imaju isti cilj, a to je suočavanje sa Steppenwolfom, dva i po metra visokim ratnikom i biće potrebna nevjerovatna sila kako bi se on savladao.

Koncept Justice League bio je posebno popularan među obožavateljima stripa i comic kulture. Prije par dana na drugom najvećem okupljanju svih izlagača i obožavatelja comic kulture – New York Comic Conu prikazan je trailer za Justice League film.

Ljubitelji filma Liga pravde će od danas, 16.novembra, imati priliku da pogledaju film u banjalučkom Cineplexx Palas.

Izvor: Wikipedia, Cineplexx Palas, Journal

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izdvajamo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial