Loading...
Film

Dugoočekivana premijera akcije “Justice League”: Superheroji udruženi u spasavanju svijeta od uništenja

Dugoočekivano blokbaster “Justice League” koji  donosi uzbudljivu naučno-fantastičnu priču u kojoj superheroji Betmen, Supermen, Čudesna žena, Fleš, Akvamen i Kiborg spašavaju svijet stiže u kina širom svijeta 17. novembra.

“Justice League” prvi put okuplja ove superheroje, a proizvod je saradnje DC Comicsa i Warner Brosa. Filmski univerzum Warner Brosa i DC Comicsa počinje filmom Man of Steel iz 2013. godine, a nastavljen je premijerom filma Batman VS Superman: Dawn of Justice i filmom Suicide Squad koji je izašao prošle godine. Ove godine, na filma platna stigao je i visoko rangirani Wonder Woman, a “Justice League” kao kulminacija koji objedinjuje najpoznatije superheroje DC Comicsa, je događaj koji su mnogi godinama čekali.

Film donosi priču o Betmenovoj misiji okupljanja najjačih superheroja na svijetu sa ciljem da zajedno odbrane Zemlju od velike nesreće koja joj prijeti. Potaknut obnovljenom vjerom u čovječanstvo i inspirisan Supermenovim nesebičnim činom, Bruce Wayne zatraži pomoć svoje novootkrivene saveznice, Diane Prince, u suočavanju s najvećim neprijateljem do sada. Zajedno, Betmen i Čudesna žena moraju pronaći tim superljudi kako bi otklonili novu prijetnju. Uprkos formaciji koju čine heroji Betmen, Supermen, Čudesna žena, Fleš, Akvamen i Kiborg, možda će biti prekasno da se planeta spasi od napada katastrofalnih razmjera.

Režiser filma je Zack Snyder, a glumačku ekipu u “Justice League” čine Ben Aflek kao Betmen, Gal Gadot kao Čudesna Žena, Ezra Miler tumači Fleša, Džejson Mamoa pojavljuje se kao Akvamen, Rej Fišer igra Kiborga, a Henri Kavil Supermena. Osim njih, u filmu će se pojaviti i Džej Kej Sajmons, Wilem Dafo i Amber Herd.

Kritičari navode da je DC jednostavno morao napraviti “Justice League” kako bi konkurisao Marvelu na velikom platnu, jednako kao što im konkurišu u svijetu stripa. Ovo je svojevrsni nastavak  novih DC filmova, i nadovezuje se na Batman VS Superman. Zanimljivo je i to da, prije nego što su uopšte i objavljene prve kritike filma, Warner Bros i Rotten Tomatoes su oba odbila objaviti kritička rangiranja filma sve do dana pred filmsku premijeru.

Poslije kritički omraženog Batman VS Superman, koji je ipak imao jednu od većih zarada prošle godine, studio će pokušati da povrati povjerenje fanova, a sudeći po trejleru, odrekli su se lošeg glasa. Da li će rezultat biti bolji od „Batman Vs. Superman“ još uvijek je neizvjesno, ali sudeći po uspjehu na blagajnama „Wonder Woman“ publika će verovatno biti zainteresovana za ovo ostvarenje sa neviđenim vizuelnim efektima.

(b92, Cinema Blend, Veriety)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Izdvajamo
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial